Türk havalimanları Haziran'da uçuşa geçti

Türkiye’de yaz sezonunun başlamasıyla turizm sektörü oldukça hareketlendi. Binlerce yolcu ulaşım için havayolunu tercih etmesiyle havalimanları rekorlara imza atmaya başladı. Antalya Havalimanı, 21 Haziran’da, Atatürk ve Sabiha Gökçen...

Google Haberlere Abone ol
Türk havalimanları Haziran'da uçuşa geçti

Türkiye’de yaz sezonunun başlamasıyla turizm sektörü oldukça hareketlendi. Binlerce yolcu ulaşım için havayolunu tercih etmesiyle havalimanları rekorlara imza atmaya başladı. Antalya Havalimanı, 21 Haziran’da, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ise 22 Haziran’da tüm zamanların en fazla yolcusu ile kendi rekorlarını kırdı.

Yaz döneminin başlamasıyla birlikte seyahat severler tatil bölgelerine akın etmeye başladı. Seyahatleri için binlerce tatilcinin havayolunu tercih etmesi rekorları da beraberinde getirdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin verilerine göre, 21 Haziran’da 169 bin 122 yolcuyla Antalya Havalimanı, 22 Haziran’da ise toplam 231 bin 134 yolcu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ve İstanbul Atatürk Havaalanı tüm zamanların rekoruna imza attı.

ANTALYA’DA RUSLAR REKOR GETİRDİ

Antalya Havalimanı’nda bir günde toplam 169 bin 122 yolcuya hizmet verildi. Havalimanına en çok yolcu Moskova, İstanbul, Manchester, Londra ve St. Petersburg’dan geldi. Rekorlarda Rus seyahatseverlerin etkisinin önemli olduğu görüldü.

CİHAN

Yorumlar