Turizm sektörü 45 bin yatak için 2,5 milyarlık teşvik aldı

Turizm sektörü, yılın 5 aylık döneminde, 45 bin dolayında yeni yatağı öngören 148 adet proje için 2,5 milyar TL’lik yatırım teşviği aldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre...

Google Haberlere Abone ol
Turizm sektörü 45 bin yatak için 2,5 milyarlık teşvik aldı

Turizm sektörü, yılın 5 aylık döneminde, 45 bin dolayında yeni yatağı öngören 148 adet proje için 2,5 milyar TL’lik yatırım teşviği aldı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre 5 aylık dönemde alınan yeni otel projesi teşviklerde Antalya liderliğini korurken, toplam projelerin yüzde 40’ı Antalya ve İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bu dönemde; yeni yatırımlar için ayrılacak toplam bütçe, oluşturulacak istihdam, yapılacak oda ve yatak sayısının yüzde 52’si de yine Antalya ve İstanbul’da olacak. Toplam bütçeden alınan pay, yatak sayısı ve oluşturulacak istihdamda Antalya’nın payı yüzde 37-38 dolayında.

Bu 2 ili; Muğla, Mersin, Yalova, Bursa, Aydın, Sakarya, İzmir, Kocaeli ve Konya izliyor.

Yapılacak olan yeni tesislerin; yüzde 35’i 3 yıldızlı, yüzde 32’si 4 yıldızlı ve yüzde 17’si de 5 yıldızlı sınıfında. Onları yüzde 6 pay ile butik oteller izledi. CİHAN

Yorumlar