TÜBİTAK, MÜSİAD fuarına katıldı

- TÜBİTAK, MÜSİAD tarafından her iki yılda bir gerçekleştirilen uluslararası 16. MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenen, 3. High Tech Port MÜSİAD fuarına katıldı

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK, MÜSİAD fuarına katıldı

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir gerçekleştirilen uluslararası 16. MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenen, 3. High Tech Port MÜSİAD fuarına katıldı.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen, 16. MÜSİAD EXPO, "İş Burada!" sloganıyla başladı. Yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port MÜSİAD da MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak aynı tarihte ziyarete açıldı.

MÜSİAD'ın, Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için ortaya koyduğu vizyon projesi olarak dikkat çeken High Tech Port MÜSİAD, Cumhurbaşkanı'nın himaye ve katılımı, Savunma Bakanlığı'nın destek ve katılımı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın ortaklığı ve sanayicilerin destekleriyle 16. MÜSİAD EXPO fuarı içinde ayrı bir holde düzenleniyor.

TÜBİTAK, 3. High Tech Port'a Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ile katılıyor.

High Tech Port'ta, Türkiye'nin teknolojik ürünleri dünya pazarları için görücüye çıkarılırken, ülkenin ileri teknoloji üreten firmalarının ve hedef pazarların bir araya getirilmesiyle, savunma ve havacılık alanında önemli kazanımlar oluşturulması amaçlanıyor.

16. MÜSİAD EXPO ve 3. High Tech Port MÜSİAD, 12 Kasım Cumartesi sona erecek.

Yorumlar