Trabzon'da esnaf, turizmden umutlu

- TESOB Başkanı Kara: - "Geleceğimizin turizm olduğuna karar vermeliyiz. Gelecek adına esnafımızın tercihi her zaman turizmden yana olmalı"

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da esnaf, turizmden umutlu

TRABZON (AA) - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (TESOB) Metin Kara, "Geleceğimizin turizm olduğuna karar vermeliyiz. Gelecek adına esnafımızın tercihi her zaman turizmden yana olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, turizm sektöründe büyük bir rekabetin yaşandığını belirterek, "Bu büyük pastadan mutlaka pay almamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Turizmde ciddi büyüme olduğunu da vurgulayan Kara, şöyle devam etti:

"Eğer yaşadığımız şehirde bu büyümeden faydalanmak, iş ve ekmek kapılarının açılmasını istiyorsak, turizmden gerekli paya sahip olmak zorundayız. Bunu başarmak için de geleceğimizin turizm olduğuna karar vermeliyiz. Gelecek adına esnafımızın tercihi her zaman turizmden yana olmalı."

Kara, Trabzon ve bölgede turizmde istenen hedeflere ulaşılmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Esnafımız iyi niyetli ama kalifiye elemandan başlamak üzere altyapı hizmetlerine kadar ciddi eksikleri var. Bu noktada kendimizi sorgulamalı ve yüzleşmeliyiz. Turizm hata kabul etmez, yanlışa izin vermez. Hepimizin elini, taşın altına sokması şart."

Sektörde nitelikli elaman sayısını artırmak ve kaliteyi yükseltmek için Karadeniz Teknik Üniversitesi ortaklığında, "Turisti Kazanan Geleceği Kazanır" projesi hazırladıklarını aktaran Kara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, bir yıl içinde 20'si kadın olmak üzere, 40 işsiz gencin sektörde istihdam edileceğini bildirdi.

Yorumlar