Toyota Türkiye, Yeni Model İçin 1500 İşçi Alacak

11. nesil Corolla ile üretim ve ihracatta gaza basan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yeni model için kolları sıvadı.

Google Haberlere Abone ol
Toyota Türkiye, Yeni Model İçin 1500 İşçi Alacak

Toyota Türkiye A.Ş Genel Müdürü Orhan Özer, 2016 yılında dışsatım ve üretimi 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirterek yeni model için bin 500 işçi alınacağını söyledi.

Toyota Türkiye Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, Toyota Sakarya Fabrikasında mahalli medya mensuplarının katıldığı matbuat toplantısı düzenledi. Özer ve Toyota Türkiye A.Ş yönetimi, fabrika turu sonrasındaki matbuat toplantısında 2016 yılındaki kısa hedeflerinin üretim sayısını ve dışsatım oranını ikiye katlamak olduğunu belirterek, '2016 yılındaki fazla aşırı kısa maksadımız üretim sayımızı ikiye katlamak. Tabi bu derhal yılbaşında olmayacak. Bunu da başaracağız. İhracatımızı da tıpkı biçimde ikiye katlamak' diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA YENİ BİR MODEL

Genel Müdür Özer, yaptığı izahatlarda 2016 yılında yeni bir model üretimine geçileceğini söyledi. Yeni modelin sırf Türkiye'de üretilerek dünya pazarına sunulacağını ve üretime 2016 yılı sonunda başlanacağını kaydeden Toyota CEO'su Özer sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yeni bir model olacak. Başka söylenebilecek fazla aşırı şey mevcut da. Kurumsal bir bina içindeyiz. Kurumsal binanın iletişim politikaları da var. Bunlar arasında neleri söyleyeceğimiz meselesi için yönlendiriliyoruz. Yeni bir model olacak. Bütün dünyaya buradan ihraç edilecek. Yalnızca Türkiye'de olacak. Üretim 2016 yılının sonuna doğru başlayacak.'

Orhan Özer 2016 yılında üretimde yükseliş olabileceği için Toyota Sakarya Fabrikası'na bin 500 işçinin alınacağını açıkladı. Toyota fabrikasında takribî 3 bin 600 işçi çalışıyor.

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNDE FİNANS VE PAZARLAMA SIKINTISI

Toyota Türkiye CEO'su ve Genel Müdürü Orhan Özer yerli araba üretimiyle ilgili de değerlendirmeler yaptı. Özer, Türkiye'de iş gücü ve taraf sektörünün yerli araba üretmek için yeterli seviyede olduğunu ama finans ve pazarlama meselesi için sorun yaşanabileceğini belirterek, şunları söyledi:

'Ben yerli üretim için her süre her bölgede müspet konuşuyorum. Yerli araba yapılmalı diye düşünüyorum. Yapılabilirliği söz konusu değil, yani tam olarak yapılabilir. Bu tyükselişılacak bir şey değil. Ülkemizde tüm bu bilgi ve birikim var. En mühim şey finansmanı. Bu da sağlanabilir. Yeni fikirler oluştuğunu düşünürsek yapılabiliriz.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar