Toyota, Camry modelini kendi fabrikasında üretecek

Japonya’nın dev şirketlerinden olan Fuji Ağır Sanayisi (FHI) Yönetim Kurulu Başkanı Yasuyuki Yoşinaga, Amerika’da üretilen Toyota Camry model arabasının üretimini durduracaklarını bildirdi.Bugün basın toplantısında konuşan Yasuyuki...

Google Haberlere Abone ol
Toyota, Camry modelini kendi fabrikasında üretecek

Japonya’nın dev şirketlerinden olan Fuji Ağır Sanayisi (FHI) Yönetim Kurulu Başkanı Yasuyuki Yoşinaga, Amerika’da üretilen Toyota Camry model arabasının üretimini durduracaklarını bildirdi.

Bugün basın toplantısında konuşan Yasuyuki 2007’de Amerika’nın Indiana eyaletindeki Subaru of fabrikasında üretilmeye başlayan Toyota Camry model arabasının 2016 yılında üretimine son vereceklerini söyledi. Camry’nin üretimine Kentucky eyaletindeki Toyota'nın kendi fabrikasında devam edileceği belirtildi.

2020 yılında 1,1 milyon araç satmayı planlayan FHI ise Japonya, ABD ve Meksika’daki fabrikalarında üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. FHI Yönetim Kurulu Başkanı Yasuyuki, Toyota ile işbirliğinin hibrid araçlar ve diğer ürünlerin üretilmesi şeklinde devam edeceğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar