TOKİ'den Düşük Gelirli Vatandaşlara Müjde

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Kayaşehir'de alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik bin 500 sosyal konutu satışa çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ'den Düşük Gelirli Vatandaşlara Müjde

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Kayaşehir'de alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik bin 500 sosyal konutu satışa çıkardı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, bilhassa dar gelirli vatandaşların kira öder bu şeklinde ev sahibi olmasını hedeflediklerini belirterek, 'Vatandaşlarımız 108 bin TL ile en yüksek 398 bin TL bünyesinde istedikleri eve müracaatta bulunabilecekler. 539 liradan başlayan, mesken tercihine oranla 180 aya kadar yükselebilen vade ile kira öder bu şeklinde ev sahibi olacaklar' dedi.

Kayaşehir'de 18. Bölge 1. ve 2. Etap ile 19. Bölge Toplu Konut Uygulamaları kapsamında inşa edilen bin 500 tane alt gelir grubu ve sosyal konutun tanıtımı TOKİ Başkanı Ergün Turan vasıtası ile yapıldı.

Kayaşehir'de düzenlenen toplantıda mesken projeleri ile ilgili bilgi sağlayan Turan, 'Bugün ülkemizin, İstanbullumuzun geleceği üstüne fazla aşırı boyutlu planları değerlendiriyoruz. Geleceğin şehirlerinin nasıl olması gerektiğine dair projeksiyonlar geliştiriyoruz. Bunu yaparken kültürden sanata, eğitimden yerleşmeye, sosyal hayatımızın gerektirdiği ayrıcalıklı boyutları düşünüyoruz. Toplumumuzun öncelikli gereçlerinden bir tanesi bulunan barınma gereksinimi da kuşkusuz bütün şehirlerimiz için hayati ciddiyet taşıyor. Bu arayışlarda mesken üretiminde devletimizin yatırımcı, girişimci ve üreticiliğiyle milletimizin bizden beklediğini yapmak, halkımızın beklentilerini yaşama geçirebilmek hedefiyle mühim bir strateji üretiyoruz. TOKİ şekilde kendimiz yenileyerek idaremizi güçlendirdik. Milletimize iyilik üreten bir müessese şekilde vatandaşlarımızın istek ve beklentilerine cevap verebilmek için arkadaşlarımızla birlikte hummalı bir gayret ve iş içerisindeyiz. Bugün TOKİ ülkemizin her yerinde, derhal her ilinde yüzlerce şantiyesinde mesken üretimin yanı dizi üniversite, ticaret merkezi, hastane kısaca insanlarımızın sosyal yaşamında gereksinim duyduğu her birimin inşaatını yürütüyoruz. ve sosyal ülke yaklaşımıyla toplumsal manada fazla aşırı mühim bir ihtiyaca cevap veriyor' dedi.

Önlerinde fazla aşırı iri hedefleri olduğunu belirten Ergün Turan, 'Şehirlerimizi 2023 ve geleceğe taşımak istediğimizi beyan ettik. Sosyal mesken üretim süreçlerimizi bu amaç doğrultusunda ele alıyoruz. Yerel mimariden yatay mimariye, mahalle konseptleri disiplinini barındıran öncü kentsel dönüşüm sahalarına mutlak nitelik prensibiyle geniş bir yelpaze üstünde çalışıyoruz. Bu ana parametreleri TOKİ'nin yol haritası şekilde belirledik. Projelerimizi bu esaslar üstüne yapı ederken Kayaşehir bu şeklinde yeni hayat ayrıcalığı sebebiyle adeta şehirleşen plan aşamalarımızı da etap aşama milletimizin hizmetine sunuyoruz.' halinde konuştu.

KAYAŞEHİR'DE BİN 500 YENİ KONUT KURA YÖNTEMİYLE SATIŞA ÇIKARTILIYOR

Ergün, Kayaşehir'in, İstanbul'da son 10 sene bünyesinde oluşan yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, 'Burası tıpkı sürede TOKİ'nin İstanbul'daki en geniş üretim bölgesidir. Şu ana kadar Kayaşehir'de takribî 20 bin mesken satışı gerçekleştirmiş durumdayız. İstanbul'da bu sahamızda bugün yeni bir etaba geldik. Bin 500 sosyal konutun inşası mühim bir seviyeye ulaştı. Satış için lüzumlu koşullar oluştu. Bu sebeple İstanbullulara bu müjdeyi verme ve satışı başlatma kararı aldık. Bugün Kayaşehir'de inşası devam eden bin 500 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkartıyoruz. Dar ve orta gelir grubunda yer piyasa vatandaşlarımıza dönük projelendirdiğimiz mesken sahasında 18, 19 ve 23.bölgelerde yer piyasa 4 aşamanın satışını gerçekleştiriyoruz. Bu konutlarımızın bin 100 adeti orta gelir grubuna, 400 mesken ise alt gelir grubuna vatandaşlarımıza satılacaktır' ifadelerini kullandı.

'KONUTLAR EN DÜŞÜK 108 BİN İLE EN YÜKSEK 398 BİN TL ARASINDA SATIŞA SUNULACAK'

Konutların satışları meselesinde bilgiler sağlayan Turan, şunları söyledi:

'Söz konusu bin 500 konutun müracaat işlemleri 23 Mart sebebiyle gerçekleştiriyoruz. Konutlarımız 1+1'den 4+1'e ayrıcalıklı kesimlerin gereksinim ve alım gücüne hitap edecek biçimde minimum maliyet ile bütçelendi. Dolayısıyla vatandaşımız en düşük 108 bin TL ile en yüksek 398 bin TL bünyesinde bir skalada olanakları ölçüsünde istedikleri bir segmente dönük müracaatta bulunabilecekler. 539 liradan başlayan, mesken tercihine oranla 180 aya kadar yükselebilen vade imkanıyla satışa çıkardığımız konutlarımız da bilhassa dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder bu şeklinde ev sahibi olmalarını istiyoruz. Burada ciddiyet verdiğimiz bir noktanın altını bilhassa çizmek istiyorum. Ülkemizin dört bir birlikte 3 bini aşkın şantiye ile yürütülen çalışmalarla 650 bine aşkın mesken ürettik. 3 milyona aşkın vatandaşımızı TOKİ çatısı altında yuva sahibi yaptık. Bu rakamlar dar gelirli vatandaşımıza devletimizin, idaremizin sağladığı desteği, verdiği önemi ortaya koyar niteliktedir. Bundan sonra TOKİ şekilde maksadımız hiç mesken sahibi olmayan vatandaşımızı ev sahibi yapmaktır. Bu bizim için ana koşuldur. Bu sebeple her iki gelir grubuna dönük müracaat kabul koşullarımızın başında, müracaat sahibinin kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklarına ilişkin tapuda kayıtlı müstakil herhangi bir gayri menkulün bulunmaması şartı yer alıyor. Ayrıca müracaat sahibinin İstanbul'da en az iki yıldır ikamet ediyor olması ve ya il nüfusuna kayıtlı olması ve daha önceden TOKİ'den mesken satın almamış olması koşullarını arıyoruz. Alt gelir mesken satışında ise bu koşullara ek şekilde ev halkı net gelirinin 3 bin 700 TL'den az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması şartları gerekiyor'.

Vatandaşların başvurularla ilgili bütün ayrıntılara internet sitesi üstünden ulaşabileceklerini anlatım eden Ergün, '23 Mart'ta başlayacak mesken başvuruları 30 Nisan 2015'e kadar İstanbul'da bütün Halk Bankası şubelerine yapılabilecek. Konut kuraları ise 6-7 Mayıs 2015 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek' dedi.

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar