TOBB veya FTSO adıyla dolandırıcılık yapıyorlar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dolandırıcılar Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Barolar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) adını kullanarak esnafı kandırıyor.

Google Haberlere Abone ol
TOBB veya FTSO adıyla dolandırıcılık yapıyorlar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dolandırıcılar Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Barolar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) adını kullanarak esnafı kandırıyor. Esnaftan gelen şikayetler üzerine açıklama yayınlayan FTSO, web sitesi ve rehber kaydı yaptırmak için ücret talep eden dolandırıcılara kanmamaları konusunda esnafı uyardı.

Fethiye'de hizmet veren ticarethanelerin sahipleri henüz kaynağı belirlenemeyen telefonlarla dolandırılmaya çalışılıyor. İşyeri sahiplerini arayan dolandırıcılar kendilerini TOBB veya FTSO görevlisi olarak tanıtıp onlardan hayali bir hizmet için para talep ediyor. Özellikle web sitesi ve rehber kaydı yapmak istediklerini anlatan dolandırıcılar bunun karşılığı olarak da farklı rakamlarda ücret istiyor. Oda üyelerinden gelen şikayet üzerine harekete geçen FTSO yetkilileri, esnafın dolandırılmaya çalışıldığını tespit etti. Konuyla ilgili açıklama yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, üyelerine gelen telefonlarla odanın hiç bir ilgisinin olmadığını kaydetti.

"Odamızın veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin adı kullanılarak, 0 850 333 20 97 numaralı telefondan oda üyelerimizin arandığı ve bir takım hizmetler (web sitesi, rehber, vs.) karşılığı ücret talep edildiği anlaşılmıştır." diyen Arıcan, bu veya benzer numaralardan gelen taleplerin dikkate alınmamasını istedi. Arıcan açıklamasında, "Söz konusu aramaları yapan kişi/kuruluşlarla Odamızın veya TOBB'un ilgisi bulunmadığından, bu veya benzeri numaralardan gelen talep, teklif veya öneriler konusunda tüm üyelerimizin dikkatli olmasını rica ederiz. 0 850 333 20 97 numaralı telefondan aranarak bildirilen hiçbir teklifin yasal dayanağı veya hukuki zorunluluğu bulunmamaktadır." dedi. CİHAN

Yorumlar