TİM Başkanı Büyükekşi:

- "Yeni teşvik sisteminin ülkemizde yatırımları ve ihracatı artıracağını, büyümeyi yukarılara taşıyacağını öngörüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TİM Başkanı Büyükekşi:

ANKARA (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yeni teşvik sisteminin ülkemizde yatırımları ve ihracatı artıracağını, büyümeyi yukarılara taşıyacağını öngörüyoruz" dedi.

Büyükekşi, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Çankaya Köşkü'nde düzenlenen TİM üyeleri ile istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetine tanıklık edildiğini ancak hainlerin amacına ulaşamadığını söyledi.

Bu süreçte TİM olarak yaşananların doğru anlaşılması ve ekonominin olumsuz etkilenmemesi için bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade eden Büyükekşi, önümüzdeki dönemde de sanayici ve ihracatçıların çalışmalarını çok daha büyük bir azim ve gayretle sürdüreceğini vurguladı.

Büyükekşi, "İhracatımızda olduğu gibi ekonomimizin diğer alanlarında da herhangi bir bozulma yaşamadık. Bunda, Hükümetimizin ve Merkez Bankamızın almış olduğu önlemlerin ve açıklanan reform paketlerinin büyük etkisi var." diye konuştu.

Yeşil pasaport hakkı tanınmasıyla ihracatçıların önünün daha da açıldığını belirten Büyükekşi, son dönemde yatırım ve ihracatı desteklemeye yönelik alınan kararları çok önemsediklerini söyledi. Büyükekşi, "Yeni teşvik sisteminin de ülkemizde yatırımları ve ihracatı artıracağını, büyümeyi yukarılara taşıyacağını öngörüyoruz." dedi.

Mehmet Büyükekşi, bütün bunların yanında çevre ülkelerle ilişkilerin iyileşme sürecine girmesinin ülke ekonomisi adına olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi.

İhracatta yıl sonunda 150 milyar dolar seviyesini yakalamayı hedeflediklerine dikkati çeken Büyükekşi, ihracatçılar olarak 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmek adına çok daha fazla azim ve gayret gösterdiklerini ifade etti.


Yorumlar