Tekstil ve moda dünyası "Premiere Vision"da buluştu

- Sadece 5 ülkede düzenlenen, tekstil ve moda sektörünün dünyaca ünlü fuarı Premiere Vision İstanbul'da 5'inci sezonuna "merhaba" dedi - 9 farklı ülkeden 11 firmanın katıldığı fuara, dünyanın farklı ülkelerinden alım heyetlerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor - Premiere Vision Üst Yöneticisi Pasquet: - "Uluslararası jeopolitik koşulların oldukça güç olduğu bu dönemde moda endüstrisinde etkin rol oynayan bu ülkeye yatırım yapmaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Tekstil ve moda dünyası "Premiere Vision"da buluştu

İSTANBUL (AA) - Tekstil ve moda alanında dünyanın prestijli fuarları arasında yer alan ve sadece 5 ülkede düzenlenen Premiere Vision, İstanbul'da başladı.

CNR Expo'da düzenlenen ve Almanya, ABD, İspanya, İtalya gibi 9 farklı ülkeden 111 katılımcı firmanın yer aldığı fuar, İstanbul'daki 5'inci sezonuna "merhaba" dedi.

En az 5 bin profesyonel ziyaretçinin beklendiği, uluslararası iplik, kumaş, desen, aksesuar ve denim üreticilerinin yer aldığı fuarda, 2017-2018 sonbahar/kış koleksiyonları ve sezona dair yenilikler sergileniyor.

Üç gün sürecek Premiere Vision İstanbul Fuarının açılışında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Premiere Vision Üst Yöneticisi (CEO) Philippe Pasquet, tekstil ve moda sektörünün en prestijli etkinliğini İstanbul'da düzenlemekten büyük keyif aldıklarını belirterek, "Uluslararası jeopolitik koşulların oldukça güç olduğu bu dönemde moda endüstrisinde etkin rol oynayan bu ülkeye yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye'nin sağlam ekonomisiyle finansal olarak dünya genelinde önemli bir rol oynamaya devam edeceğini dile getiren Pasquet, uluslararası organizasyonları da düzenleyen grup olarak Türkiye'ye inandıklarını ve güvendiklerini söyledi.

Pasquet, dünyada sadece 5 ülkede düzenlenen bu fuarın Türk modacı ve tekstilcilerine katkısı olduğunu, onları uluslararası pazarlara açtığını kaydederek, "Premiere Vision fuarının katılımcı firması olmak çok önemli. Çok sayıda firma katılamıyor. Bu yüzden fuara katılmak onları bir adım ön çıkarıyor." diye konuştu.

Hedef pazarlarında ofisleri bulunduğu bilgisini veren Pasquet, bu ofisler aracılığıyla alıcı gruplarını Türkiye'ye getirdiklerini, hedeflerinin 5 bin profesyonel ziyaretçi olduğunu ancak 5 fuardır bu hedefi aştıklarını anlattı.


- Modayla dolu 3 gün


Uluslararası iplik, kumaş, desen, aksesuar ve denim üreticilerinin yer aldığı fuarda, 2017-2018 sonbahar/kış koleksiyonları ve sezona dair yenilikler sergileniyor.

3 gün sürecek fuarın 5'inci sezonunda fuar katılımcılarının yeni koleksiyonları arasından seçilen ürünlerin yer aldığı ilgi çekici ve ilham verici bir sergi hazırlandı.

Etkinlik süresince her gün 2 moda seminerinin düzenleneceği fuarda, Hyeres Uluslararası Moda ve Fotoğrafçılık Festivalinin Moda Tasarım Yarışması bölümünde 2016 Premiere Vision Jüri Büyük Ödülünü kazanan Wataru Tominaga için fuarda özel bir sergi alanı oluşturuldu.

Premiere Vision'un tüm dünyadaki fuarlarıyla aynı anda Türkiye'de de başlattığı uygulama kapsamında Ekim 2016'daki İstanbul fuarının marka elçisi ünlü moda tasarımcısı Zeynep Tosun oldu.

Premiere Vision İstanbul'a tasarımlarıyla renk katan Tosun, özel üretilen kumaşlarla fuar hosteslerinin kıyafetini tasarladı.

Fuara katılan uluslararası kuruluşlar arasında Lenzing AGClerici Tessuto, 3T Transfer, Sefita SA ve Antex dikkati çekerken, Türkiye'den de Akel Grup, Ekin Tekstil, Çalık Tekstil ve Sanko Tekstil gibi önemli şirketler yer alıyor.

Yorumlar