Süs Tavuklar Otomobil Fiyatına Satılıyor

Bursa'da yüzlerce meraklısı olan ve birbirinden renkli, farklı özelliklere sahip süs tavukları 10 bin liraya kadar alıcısını bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Süs Tavuklar Otomobil Fiyatına Satılıyor

Bursa'da yüzlerce meraklısı bulunan ve birbirinden renkli, değişik özelliklere sahip süs tavukları 10 bin liraya kadar alıcısını bekliyor. Bursalı süs tavuğu yetiştiricileri; Osmanlı Sultan Tavuğu, Malezya Serema Cinsi tavuklar, siyah renkteki Ayam Cemani cinsi tavukların bilhassa alaka çektiğini belirtiyor.

100 LİRADAN 10 BİN LİRAYA KADAR TAVUK

Pazar günü yapılacak müzayede ile 600 tür cins süs tavuğu 100 lira ile 10 bin lira içerisinde alıcısını bulacak. Mezatın gözdesi ise 1850 yılında Osmanlı Hanedanı yönünden yetiştirilen fakat daha sonra İngiltere'ye sürgün gönderilen ak renkteki Osmanlı Sultan Tavuğu olacak.

MÜZAYEDE YAPILACAK

Bursa'da kurulan Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği, Türkiye'de ilk defa yapılacak bulunan süs tavukları müzayedesiyle bu işin tutkunlarını bir araya getiriyor. Türkiye'nin muhtelif illerinden yekün 600'ün üstünde muhtelif cinslerde süs tavukları, 100 lira ile 10 bin lira arası fiyatlarda satışa sunulacak.

KANARYADAN NEYİ EKSİK

Bursa Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği Başkanı Ömer Çakal, süs tavuğu yetiştiriciliğinin bir hobi ile başladığını dile getirerek, 'Bu cemiyeti kurmamızın amacı, bütün süs tavuğu sevenleri bir araya getirip kurumsallaşma hesabına bir adım atmaktır. Kanarya ve güvercin federasyonları bulunduğu benzeri federasyon kuracağız. İstanbul ve Bursa'da örgütlendik. Manisa ve Samsun başta olmak üzere başka vilayetlerde de derneğimizi kuracağız.

15 MART'DA 600 TAVUK KATILACAK

Bursa Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği Başkan Yardımcısı Göksel Bayrak ise, mezatımız 15 Mart Pazar günü Osmangazi ilçesi Çukurca Köyü Kapalı Spor Salonu'nda saat 14.00 ile 22.00 arası yapılacak. Mezatta Türkiye'nin muhtelif illerinden gelen 600 sıralarında süs tavuğu açık arttırma usulü ile satılacak. Tüm tavukseverleri bekliyoruz' diye konuştu.



OSMANLI TAVUKLARI SATILACAK

Yapılacak mezatta enteresan süs tavuklarının yer alacağını, bunlardan en önemlisinin ise Osmanlı Sultan Tavuğu olduğuna vurgu oluşturan Bayrak, 'Osmanlı Sultan Tavuğu'na padişahlardan hususi izin alınarak bu ad veriliyor. 1800'lü zamanlarda İngiltere'ye götürülüyor. Bursalı bir hayvansever yönünden İngiltere'den getirilerek yurda dönüşü sağlanıyor. Bizim için ulusal servet değerinde bir hayvan. Öz Osmanlı'dan kalma bir miras. Değeri kıymet biçilemez' ifadelerini kullandı.



10 BİN LİRALIK TAVUKLAR

Mezatta değişik cins ve renklerdeki süs tavuklarının getirileceğini dile getiren Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü;

'Düzenlediğimiz mezatta Malezya Serema, Ayam Cemani, Varyete benzeri süs tavuklarımız gelecek. Ayam Cemani'nin özelliği, gagası dahil her noktayı siyah bir tavuktur. Bir yılda 364 yumurta yaparak Guiness Rekorlar Kitabı'na girmiş bir tavuktur. Altın, gümüş, limon, mavi ve siyah renklerdeki bir çok çok değişik desende süs tavuklarımız bulunmaktadır.

YURT DIŞINDADA VAR

Malezya Serema'nın ayrıcalığı ise, enfazla kilosu 200 gr bulunan ve kıymeti 10 bin lirayı geçen bir tavuktur. 20 kiloluk süs tavukları da bulunuyor. Burada fiyat; süsü ve kilosuna oranla değişiyor. Mavi, yeşil, kırmızı, koyu kahverengi benzeri muhtelif renklerdeki bulunan süs tavukları, bulunduğu renkte yumurta yapmaktadır. Her süs tavuğunun insan vücuduna ayrı bir faydası bulunmaktadır.'







Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar