Sosyal Fayda Zirvesi İstanbul'da düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un desteklediği Sosyal Fayda Zirvesi, "Bugün bağlanalım. Yarını yaratalım" temasıyla gerçekleştirildi. Şirket açıklamasına göre...

Google Haberlere Abone ol
Sosyal Fayda Zirvesi İstanbul'da düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un desteklediği Sosyal Fayda Zirvesi, "Bugün bağlanalım. Yarını yaratalım" temasıyla gerçekleştirildi.

Şirket açıklamasına göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, Türk Telekom katkılarıyla geçtiğimiz yıl Türkiye ve New York organizasyonları gerçekleştirilen Sosyal Fayda Zirvesi'nin 2016 Türkiye organizasyonu bugün İstanbul'da düzenlendi.

Türk Telekom'un gelecek nesillere yasamaya değer bir dünya bırakabilmek için iletişimin ve teknolojinin birleştirici gücüden hareketle son iki yıldır destek verdiği zirvede "2030 yılında nasıl bir dünyada yaşamak istiyorum?" sorusu ele alındı.

Sosyal Fayda Zirvesi'nin bu yılki teması "Bugün bağlanalım. Yarını yaratalım" oldu. New York'tan Nairobi'ye aynı dönemde 80'den fazla ülkede birden düzenlenen etkinliğin Türkiye organizasyonuna 500'ün üzerinde ziyaretçi katıldı. Zirveye sosyal medya üzerinden destek veren binlerce kişi nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini geniş kitlelerle paylaşma imkanı buldu.

Zirvede daha iyi bir gelecek için dijital dünyanın fırsatlarından nasıl yararlanılabileceğini tartışan katılımcılar ayrıca, teknoloji ve yeni medya ile değişen dinamiklerin herkes için nasıl eşit bir dünya yaratabileceği konusunda fikirlerini paylaştı. 60'a yakın konuşmacının katıldığı etkinlikte 6 saat içinde sosyal girişimcilik, kurumsal dijital sorumluluk, sürdürülebilir şehirler, kapsayıcı iş modelleri ve sürdürülebilir moda gibi birçok farklı konuda yaklaşık 30 panel gerçekleştirildi.

Etkinlikti, Türk Telekom'un, az gören çocukların özel bir eğitimle mevcut görme becerilerini geliştirmelerini sağlayan projesi Günışığı öğrencilerinden Utku Taha Tekgül'ün piyano performansı katılımcılardan büyük alkış aldı.


-"Elde ettiğimiz sonuçlar daha fazlası için motive ediyor"


Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, Sosyal Fayda Zirvesi kapsamında yaptığı konuşmada, zirveye verdikleri desteğin yeni projelerle artarak devam edeceğini dile getirdi. Başar, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin lider iletişim şirketi Türk Telekom olarak, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanılabilir bir yer olması, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için iletişimin birleştirici gücüyle hareket ediyoruz. Bu vizyonla uzun zamandır Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için UNDP ile ortak projeler geliştiriyoruz. Sosyal Fayda Zirvesi ile de teknolojinin, yeni medya ve inovasyonun toplumsal fayda ve daha yaşanabilir bir dünya için nasıl daha etkin kullanılabileceği üzerine fikirlerimizi paylaşma fırsatı buluyoruz.

Kalkınma için bilgi ve iletişim teknolojilerinin önemini göz önünde bulundurarak Türkiye'nin her yerinde herkes için erişilebilir iletişim olanakları yaratıyor, bireyler arasındaki dijital uçurumu kapatmayı ve dezavantajlı kesimleri evrensel bilgi toplumunun nimetlerinden faydalandırmayı amaçlıyoruz. Bu organizasyon, ülkemizi daha da güçlendirerek, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin hayata geçirilmesinde hepimiz için yol gösterici olacak. Herkes için erişilebilir iletişim mottosuyla hayata geçirdiğimiz tüm ürün, servis iş modelleri ve projelerimizden elde ettiğimiz olumlu sonuçlar, bizi içinde yaşadığımız toplum için daha fazlasını yapma konusunda her zaman motive ediyor ve cesaretlendiriyor."

Yorumlar