Son 3 yılda Türkiye'den Balkanlara 150 bin ziyaretçi gitti

Üsküp’te başlayıp Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Sırbistan’ı kapsayan Balkan turları son dönemde oldukça revaçta. Balkan ülkelerinin vize istememesi bu bölgenin popülerliğini artırırken, veriler bu turlara yönelik rezervasyon...

Google Haberlere Abone ol
Son 3 yılda Türkiye'den Balkanlara 150 bin ziyaretçi gitti

Üsküp’te başlayıp Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Sırbistan’ı kapsayan Balkan turları son dönemde oldukça revaçta. Balkan ülkelerinin vize istememesi bu bölgenin popülerliğini artırırken, veriler bu turlara yönelik rezervasyon payının özellikle son üç yılda yüzde 100 arttığını gösteriyor. Bu ilginin bir diğer nedeni ise söz konusu yerlerin bir zamanlar Osmanlı coğrafyasının bir parçası olması. Türkiye’den son üç yılda Balkan ülkelerini ziyaret edenlerin sayısı yaklaşık 150 bin olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Balkan Ülkeleri’ne yönelik turları mercek altına alan tatil.com'un derlediği verilere göre, son yıllarda Türk insanının hem turistik hem de kültürel amaçlarla Balkan ülkelerini tercih ediyor. Türkiye’den son üç yılda Balkan ülkelerini ziyaret edenlerin sayısı yaklaşık 150 bin olarak kayıtlara geçmiş durumda. Balkan turlarını tercih edenler arasında orta yaş ağırlıkta olsa da bu bölge her yaştan insanın ilgisini çekiyor. Üç ya da yedi günlük turlarda taş köprüler, dar sokaklar ve geniş meydanlarla bezenmiş Selanik – Üsküp – Belgrad – Saraybosna – Dubrovnik (Mostar - Pocitel), Trebinje – Dubrovnik - Karadağ (Kotor – Budva - St.Stefan – Bar - Ulcin), Karadağ – Arnavutluk - Makedonya (Ohrid) gibi rotalar, Balkan turlarının odak noktasında.

CİHAN

Yorumlar