SİSİAD Ugandalı işadamlarını ağırladı

Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD), Türkiye İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) tarafından gerçekleştirilen Dünya Ticaret Köprüsü sonrası Uganda işadamları heyetini Ankara’da ağırladı. Uganda’dan gelen işadamlarını...

Google Haberlere Abone ol
SİSİAD Ugandalı işadamlarını ağırladı

Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD), Türkiye İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) tarafından gerçekleştirilen Dünya Ticaret Köprüsü sonrası Uganda işadamları heyetini Ankara’da ağırladı.

Uganda’dan gelen işadamlarını SİSİAD Başkan Hasan Toprak ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle birlikte Sincan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yeni yapılan fabrika inşaatlarını, ahşap işleme ile çelik kapı fabrikası ve Mamak’ta bulunan mermer fabrikasını ziyaret etti. İşadamları Ankara'da şehir turu yaparak bilgi aldı.

Ugandalı işadamları ve Türk işadamları SİSİAD Başkanı Hasan Toprak’ın ev sahipliğinde akşam yemeğine katıldı. Yemekte işadamlarına bir konuşma yapan Başkan Toprak; Uganda’da yatırım imkânlarının çok fazla olduğunu özellikle inşaat ve inşaat malzemeleri alanında ihtiyacın olduğunu işadamlarından yatırım yapacak olan işletmelerin çok geç kalmadan en az 3 yıl içinde Uganda’da yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Afrika pazarının TUSKON tarafından hedef pazar olduğunu söyleyen Toprak; “Konfederasyonumuz TUSKON sayesinde sizlere yeni pazar ve ticaret imkânı sağlamanın araştırmalarını yapıyoruz” dedi. Başkan Hasan Toprak’tan sonra konuşma yapan Ugandalı işadamı Jimmy Adriko ise “Türk insanını bu ticaret zirveleri sayesinde daha çok tanıma imkânımız oluyor. Burada bizlere göstermiş olduğunuz ev sahipliği ve misafir perverliğinizden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Sizleri de en kısa zaman Uganda’ya yatırım için bekliyoruz. Bizi misafir eden Başkan Hasan beye teşekkür ediyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar