Şirketlere özel sosyal ağ kurdu, 3 ayda 700 aboneye ulaştı

Hollanda’da yaşayan ve firmalara danışmanlık hizmeti veren Ömer Taki, şirketlere için iletişim ve bilgi paylaşımı sağlayan özel bir sosyal ağ kurdu. 'Biztonet' ismini verdiği Facebook benzeri sosyal ağa, sadece şirketler üye olabiliyor....

Google Haberlere Abone ol
Şirketlere özel sosyal ağ kurdu, 3 ayda 700 aboneye ulaştı

Hollanda’da yaşayan ve firmalara danışmanlık hizmeti veren Ömer Taki, şirketlere için iletişim ve bilgi paylaşımı sağlayan özel bir sosyal ağ kurdu. 'Biztonet' ismini verdiği Facebook benzeri sosyal ağa, sadece şirketler üye olabiliyor. Böylelikle hem ürün tanıtımı hem de iş bağlantıları kuruluyor.

Asıl mesleği danışmanlık olan Ömer Taki, 2 yıl önce şirketlerin kendi aralarında etkileşim sağladığı ortak bir noktanın olmadığını fark ediyor. Özellikle firmaların kolay paylaşım yapabileceği ve birbirleri ile kısa zamanda iletişim kurabileceği bir sosyal ağ kurarak bu duruma çözüm bulmayı düşünen Taki, hayata geçirdiği 'biztonet' ile 3 ayda 700’e yakın üyeye ulaşmış durumda. Üyeler arasında küçük esnaf olduğu gibi, uluslararası firmalar da yer alıyor. Şirketler üye olabileceği ve bütün ticari bilgilerini rahatlıkla paylaşabileceği bir ağ olduğunu söyleyen Taki, "Firmamızın adı biztonet.com. Business to Network’ün kısaltılmış hali. Biz, Facebook konseptini aldık, şirketlere yönelik bir sosyal ağ sitesi açtık. Nasıl Facebook şahıslar arası iletişimi ve herhangi bir bilgiyi paylaşmalarını, irtibatta kalmaların sağlıyorsa, biz de biztonet ile şirketler arası tüm ticari bilgilerini paylaşmalarını sağlıyoruz." diyor.

Sosyal ağ sitelerinin Batı Avrupa’da oldukça geliştiğini belirten Taki, şimdi de Türkiye piyasasına açıldıklarını söylüyor. Bir hafta içinde Türkiye’den yaklaşık 100 şirketin üye olduğunu aktaran Taki, "Şuan sitemiz 4 dilde yayın yapıyor. Fransızca, İngilizce, Hollandaca ve Türkçe. 5. dil de yolda. Almanca’yı ekleyeceğiz. Türk iş adamının girişimci ruhu, bu tür yeni konsepte ve yeni ticari piyasalara açık olması çok faydalı oluyor bizim için." diye konuşuyor.

Üye olan firmaların ağ üzerindeki sayfalarında şirketin isminin yazdığını ve logolarının bulunduğunu aktaran Taki, "Firmalar, ortak duvar üzerinde tüm ticari bilgilerini paylaşabilecek, kendi ağında bulunan diğer şirketlerle beraber irtibatta kalabilecek. Farklı farklı fonksiyonlara da sahibiz. Her şirket, ürünlerini sergileyebileceği showroom bölümüne sahip. Fikir alışverişi yapabilmek için anket düzenleyebiliyor. Etkinlik de düzenleyebiliyorlar. Ayrıca bizmarket bölümünde ilan paylaşımı ve diğer şirketlerin ilanlarını da görebilecekler. Mesela bir şirket, bir ürününü promosyon vermek istiyor, orada ilan veriyor. Örneğin; şu ürünümüzde promosyonumuz var. Rölasyon bul bölümünden şirketler diğer firmaları arayabiliyor. Mesela ben Türkiye’de İstanbul’da bir şirketi arıyorum diye araştırma yapabiliyor veya isim bazında, sektör bazında da araştırmaya girebiliyorlar. Her üyemizin özel sayfası oluyor. Ayrıca üyelerimizin coğrafik alanda nerede olduğunu görebiliyorlar. Daha detaylı bilgi istiyorlarsa da bir şirket üzerine tıkladıklarında da hangi şirketin olduğunu harita üzerinden ulaşabiliyorlar." bilgisini veriyor.

Üyeliğin tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Taki, "Bunun yanı sıra 3 de ücretli hesap bulunuyor. Bu hesaplarda daha farklı fonksiyonlara sahip." diye konuşuyor.

CİHAN

Yorumlar