Şirketlere ‘dünyaya ayak uydurun’ tavsiyesi

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şirketleri yeni dünyaya ayak uyduramaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Şirketlere ‘dünyaya ayak uydurun’ tavsiyesi

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şirketleri yeni dünyaya ayak uyduramaya davet etti. Öztürkler, trendleri yakalayan markaları da Amazon, Apple ve Google olarak sıraladı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı örgütlerden Güngören Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Turkcell Genel Yardımcısı Öztürkler’i konuk etti. Gazeteci Zafer Özcan’ın da katıldığı etkinlikte şirketlerden yeni dünyaya ayak uydurmalarını talep eden Öztürkler, başarının trendi yakalamaya bağlı olduğunu vurguladı.

Dünyaya ayak uyduran şirketlere Amazon, Apple, Google’u örnek veren Öztürkler, şöyle devam etti:

“Esas rakibimiz bu markalar. Bunlar pek çok ürün ile yani Google Harita ile Whatsaap ile hayatımıza girip lokal şirket devreye almadan ülkemizde gelir payı kapıyor. Bu ortamda biz mobil operatörler, faaliyetlerimizi yeniden ele almalıyız. Çünkü rekabet hem oyun alanımızdan hem diğer alanlardan geliyor. Temkinli olmadığımız, çareler üretmediğimiz takdirde bu rekabet bizi yok edebilir.”

İnovasyonun da önemine değinen Koray Öztürkler, şunları ifade etti:

“İnovasyon sözcüğünü çok kullanıyoruz. İnovasyon, yeni bir fikrin yanında metodu ve uygulamaya işaret ediyor. Ama bu yeni fikir ve metot uygulanmalı, ekonomik ve sosyal fayda halini almalı. Şirketlerde görev yapan, her alanda inovasyonu ele alan arkadaşlardan talebimiz ortaya fikir atmaları değil, bu fikirleri uygulamaya koymaları, hem ekonomik hem sosyal faydaya çevirmeleri. Bu olursa inovasyon olur. Şirketler rekabetçi ve kıvrak olarak yollarına devam eder. Örnek Amazon şirketi, faaliyetlerine kitap satarak başladı. Ardından kitapları web ortamından satmaya koyuldu. Sektöre girdiğinde 28 adet bunun gibi internet ağı vardı. Fakat sonrasında tavsiye motoru tasarladı. İlave olarak müzik, DVD, video alanına girdi. E-kitap okuma uygulaması başlattı. Yeniliği temel aldı ve sektörünün önde gelen isimlerinden oldu.”

CİHAN

Yorumlar