Sigorta Haftası ‘pazar yeri’nde kutlandı

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiği Sigorta Haftası’nı ‘pazar yeri’ organizasyonu ile kutladı. Her yıl 26 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılan Sigorta Haftası, bu yıl İstanbul Beykoz’a bağlı...

Google Haberlere Abone ol
Sigorta Haftası ‘pazar yeri’nde kutlandı

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiği Sigorta Haftası’nı ‘pazar yeri’ organizasyonu ile kutladı.

Her yıl 26 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılan Sigorta Haftası, bu yıl İstanbul Beykoz’a bağlı Mahmut Şevket Köyü’nde gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Programa; TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, sigorta şirketleri ve bankaların temsilcilerinin yanı sıra üreticiler, köy muhtarları ve yöre halkı katıldı.

Programda konuşan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, TARSİM olarak sigorta bilincini çiftçilere aşılamak için 'pazar yeri' etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Dünyada 100'ün üzerinde ülkede tarım sigortaları uygulaması olduğunu dile getiren KADAK, "Bizim de bir şekilde kullanmamız gerekiyor. 8 yıl önce başlatılan uygulamanın Türkiye'deki adı TARSİM. Devletin şuanda yürürlükte olan 7 farklı branşta tarım sigortası uygulaması var. Bütün bu branşlarda istisnasız olarak da devletin yüzde 50 gibi bir desteği söz konusu. Hatta meyvelerde don sigortası yapan üreticilerimiz için bu destek oranı yüzde 66,72'ye kadar çıkıyor. Bu gerçekten ciddi bir destek. Hemen hemen hiç bir sigorta branşında, böylesine ciddi bir devlet desteği söz konusu değil. Vatandaşlarımız ancak sigorta yaptıkları takdirde bu destekden faydalanabiliyorlar. Üstüne üstlük bir hasar olduğunda da sadece sigorta yapanlar tazminat almaya hak kazanıyor." diye konuştu. Tarım sigortalarının Türkiye'de giderek geliştiğinden memnuniyet duyduğunu aktaran Kadak, 2014 yıl sonunda 1 milyon poliçeyi aşmayı planladıklarını kaydetti.

Etkinlik çerçevesinde çiftçilere, tarım sigortaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Sembolik olarak kurulan pazar yerini gezen çiftçiler, sergilenen ürünleri ve ürünlere ait bilgileri inceledi.

CİHAN

Yorumlar