SGK: Geç ödeme zammı aylık olarak hesaplanacak

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Ahmet Metin, 2011 yılında yeniden yapılandırılan pirim borçlarının taksitini geciktiren vatandaşlara aylık olarak gecikme zammı uygulanacağını açıkladı.    Gecikme zam...

Google Haberlere Abone ol
SGK: Geç ödeme zammı aylık olarak hesaplanacak

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Ahmet Metin, 2011 yılında yeniden yapılandırılan pirim borçlarının taksitini geciktiren vatandaşlara aylık olarak gecikme zammı uygulanacağını açıkladı.

    Gecikme zam oranının aylık olarak uygulanacağına dikkat çeken Metin, şunları kaydetti: "6111 sayılı Kanun kapsamına giren borçları için taksitle ödeme yolunu tercih etmiş olan vatandaşlarımızca, bir takvim yılı içinde ikiden fazla olmamak kaydıyla, ikişer aylık dönemler itibariyle ödenmesi gereken taksit tutarlarının yasal süresi içinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, söz konusu taksitler; 6111 sayılı kanunun 19'uncu maddesinin birinci fıkrasına istinaden son taksit süresini izleyen ayın sonu aşılmamak kaydıyla ödenebilecek. Ödeme vadesinin sona erdiği tarihten itibaren 6183 sayılı kanunun 51’inci maddesine istinaden yürürlükte bulunan gecikme zammı oranının yüzde 1,40 olduğu hususu da dikkate alınarak; geç ödeme zammı ile birlikte ödenebilecektir. Geç ödeme zammı, ay ve kesri için aylık olarak hesap edilecektir. Bu nedenle 6111 Sayılı Kanun hükümlerinden faydalanarak borçlarını 18 taksitle ödeme yolunu tercih eden vatandaşlarımız, son vade tarihi olan 30 Nisan 2014’ü takip eden ay sonu olan 31 Mayıs 2014 tarihine kadar ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerini geç ödeme zammı ile hesap edilecek tutar üzerinden ödeyebileceklerdir."

CİHAN

Yorumlar