Sberbank, Türkiye’de ATM’lerden nakit komisyonu kaldırdı

Sberbank, Rus turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Türkiye’de ATM’lerden yapılan nakit para çekilişinde alınan komisyonları kaldırdı. Sberbank Maestro ve Visa Electron kartlardan nakit para çekilirken daha önce yüzde 0,75 komisyon...

Google Haberlere Abone ol
Sberbank, Türkiye’de ATM’lerden nakit komisyonu kaldırdı

Sberbank, Rus turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Türkiye’de ATM’lerden yapılan nakit para çekilişinde alınan komisyonları kaldırdı. Sberbank Maestro ve Visa Electron kartlardan nakit para çekilirken daha önce yüzde 0,75 komisyon uygulanıyordu.

Türkiye’de Denizbank’ın da sahibi olan Sberbank yeni uygulaması Visa Classic, MasterCard Standard, Visa Gold, MasterCard Gold, Visa Platinum ve MasterCard Platinum kartlar için geçerli olacak.

Sberbank, Türkiye ile birlikte Bosna-Hersek, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Belarus, Ukrayna ve Hırvatistan için komisyonları kaldırdı.

Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, müşterileri içinde tek fiyat alanı oluşturmaya çalıştıklarını, böylece Rusya’nın şartlarında diğer ülkelerde de ATM’lerden para çekebileceklerini belirtti.

Rusya’nın en büyük devlet bankası olan Sberbank sektörün üçte birine sahip. Sberbank’ın 22 ülkede 110 milyon bireysel ve 1 milyon ticari müşterisi bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar