Saraydaki Kritik Toplantı Öncesi Ali Babacan'dan Güven Mesajı

Gözler Saray'da yapılacak ekonomi zirvesine çevrilmişken öncesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MB, BDDK, SPK gibi kurumlara duyulan güvenin önemine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Saraydaki Kritik Toplantı Öncesi Ali Babacan'dan Güven Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlerle ilgili şekilde Merkez Bankası'na ait katı eleştirileri sonrasında gözler Ak Saray'da yapılacak toplantıya çevrilirken, ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara'da müteahhitler ile bir araya geldi. Babacan, toplantıda Merkez Bankası, BDDK, SPK benzeri kurumlara duyulan güvenin önemine dikkat çekti.

GÜVEN MESAJI VERDİ

'Bu kurumlara bulunan güveni korumalıyız' diyen Babacan, seçim sonrasına kaldığı ileri sürülen bayındırlık mevzuatı değişiklik paketinin birkaç hafta içerisinde Meclis'e gönderileceğini açıkladı.

İNŞAATIN PATRONLARI İLE BULUŞTU

Babacan, başkanlığını Kolin İnşaat'ın sahibi Celal Koloğlu'nun yaptığı İnşaat İşverenleri Sendikası'nın geleneksel toplantısının misafiri oldu. Ankara Swiss Otel'de yapılan toplantıya Türkiye'nin önde gelen müteahhitlik firmalarının sahipleri, profesyonelleri, eski ve yeni bürokratlar, milletvekilleri katıldı. Babacan'ın arzusu doğrultusunda basına kapalı yapılan toplantıya alaka iri oldu. Geleneksel toplantılarda İNTES üyeleri toplantı sonunda misafir bakan, bürokrata soru sorarken, Babacan'a soru sorulmaması dikkat çekti.

İMAR MEVZUATINDA DEĞİŞİKLİK PAKETİ MECLİSE GİDİYOR

Edinilen bilgiye kıyasla Babacan konuşmasına Türkiye'nin devir başkanlığını yürüttüğü G-20 konusu için uzun bir bilgi verdi. İnşaat sahasının istihdam ve büyümedeki önemine dikkat çeken Babacan, tıpkı biçimde sorunlarını da bildiklerini vurguladı. Başbakan Davutoğlu'nun Şeffaflık Paketi içerisinde açıkladığı 'İmar Mevzuatına ait değişiklik' düzenlemesini birkaç hafta içerisinde Meclis'e göndereceklerini söyledi.

7,5 saat devam eden Ekonomi Değerlendirme Toplantısı dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapıldı.

KURAL YOKSA 'KEYFİLİK' VARDIR

Kuralların mühim olduğunu belirten Babacan, 'Kuralların bulunduğu yerde adalet vardır. Olmadığı yerde ise keyfilik' dedi. Faizle ilgili izahatlara fazla fazla dikkat ettiklerini, en ufak izahatlarda dahi kelimeleri itinayla seçtiklerini izah eden Babacan, ters vaziyette tek bir kelimenin dahi kusur anlaşılabildiğini söyledi.

HAVA BUGÜN FIRTINALI YAĞMURLU, YARIN GÜNEŞLİ OLABİLİR AMA BİZ…

Babacan, dünyada Amerikan merkez bankası ile Avrupa Merkez Bankası kaynaklı bir çalkantı olduğunu, bunların aldıkları kararların net etkileri konusu için ise kimsenin bir düşüncesi olmadığını söyledi. Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Dalgalanma bu iki merkez bankasının yarattığı belirsizlikten kaynaklanıyor. Bir bakıyorsunuz Euro'nun paha kaybı yüzde 5 oluyor. Hava koşulları nasıl göze çarpan olmuyorsa bugün fırtınalı, yağmurlu yarın güneşli olabiliyorsa; biz de her çeşitli gelişmeye hazırlıklı olmak zorundayız ve hazırlıklıyız.

MERKEZ BANKASINA OLAN GÜVENİ KORUMALIYIZ

Önümüzdeki devre de böyle bakıyoruz. Böyle bir ortamda en mühim şirketler Merkez Bankası, BDDK, SPK. 2011 yılından buyana Finansal İstikrar Komitesini topladık. Belki 20'nin üstünde toplantı yaptık. Bu toplantıları sessiz sedasız yapıyoruz. Siz bu toplantıların sonucunu bir gün Merkez Bankası, bir gün BDDK, SPK kararları şekilde görüyorsunuz. mühim bulunan doğru sürede doğru olanı yapabilmek. Bu kurumlara bulunan güveni korumamız gerekiyor. İş dönüp dolaşıp güvene dayanıyor. Güven olmazsa gelişme de istihdam da olmaz.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME ÖNEMLİ

Orta Vadeli Plandaki hedeflere müsait ilerliyoruz. Büyüme mühim fakat daha önemlisi bunun sürdürülebilir olması. Birtakım tedbirlerle geçmişte seri büyümüş olabilirsiniz fakat ardından krizler geldi. Bedelini herzaman birlikte ödedik. sonra da döndük, nerede kusur yaptık, dedik. 2014'te yüzde 5.8 istihdam yükselişı sağladık. 2014 büyümesinin ise yüzde 3 dolaylarında olacağını bekliyoruz.'

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar