Saraydaki Ekonomi Zirvesi Gecikmeli Başladı

Gözler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ekonomi zirvesinde. Erdoğan, Başcı ve Babacan buluşması açıklanan zamandan 1 saat 15 dakika geç başladı.

Google Haberlere Abone ol
Saraydaki Ekonomi Zirvesi Gecikmeli Başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın merakla beklenen görüşmesi yapılıyor. Ancak toplantı 1 saat 15 dakika gecikmeli başladı. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'da yer aldı.

GEÇ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile yapacağı görüşmenin saat 16:45'te başlaması bekleniyordu. Görüşme saat 18:00 nedeni ile başladı.

ERDEM BAŞÇI TOPLANTIDAN AYRILDI

Kritik zirvede saat 20.00'yi gösterdiğinde ise Erdem Başçı toplantıdan ayrıldı. Erdoğan'ın, Ali Babacan'la bulunan görüşmesi devam ediyor.

ERDOĞAN'IN PROGRAMI AKSATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün gerçekleştirdiği YÖK ziyaretinde bir matbuat toplantısı düzenledi. Toplantının peşinden üniversite rektörleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı'nın bu toplantı uzadığı için Erdem Başçı ile planlanandan (16:45) geç buluştuğu anlatım edildi.

KRİTİK ZİRVE

Erdoğan'ın Başçı'dan brifing alacağı görüşmede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da bulunmakta. C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın faizi istenen seviyelere düşürmediği konusu için son çağda katı izahatlar yapmıştı.

ERDOĞAN FAİZ'E TEPKİLİ

Merkez Bankası, 24 Şubat'taki son toplantısında siyaset faizini 25 temel puan indirerek yüzde 7,75'ten yüzde 7,50'ye çekti. MB, getiri koridorunun üst bandını 50 temel puan indirerek yüzde 11,25'ten yüzde 10,75'e, alt bandını ise 25 temel puan indirerek yüzde 7,5'tan yüzde 7,25'e çekti. Erdoğan, bu karardan 3 gün sonra yaptığı konuşmada 'Vatanı satmak yüksek faizle fena yönetimle emeği heba etmekle olur' ifadesini kullanmıştı.

'ÇAĞIRIP KONUŞACAĞIZ' DEMİŞTİ

Suudi Arabistan'a giderken 2 Mart'ta uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Erdem Başçı'nın kendisiyle görüşme talebi olduğunu belirtmiş ve 'Çağırıp konuşacağız' demişti. Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı kast ederek, 'Bakıyorum ki tıpkı durumdalar. Artık biraz kendilerine çeki konsept vermeliler' ifadelerini kullanmıştı.

MB HAFTAYA TOPLANACAK

Görüşmeden çıkacak mesajlar piyasalar sebebi ile yakından takip edilecek. Merkez Bankası sıradan getiri toplantısını 17 Mart'ta yapacak.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar