Sanayiciler işçi sağlığı ve güvenliği semineri aldı

TÜTEV Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde (TÜTEVSİAD) verilen seminerde On Hekim Ortak Sağlık Güvenlik Birimi şirketinden Dr.

Google Haberlere Abone ol
Sanayiciler işçi sağlığı ve güvenliği semineri aldı

TÜTEV Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde (TÜTEVSİAD) verilen seminerde On Hekim Ortak Sağlık Güvenlik Birimi şirketinden Dr. Murat Batur, ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ konusunu anlattı. Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren sanayici ve iş adamlarının katıldığı seminerde Batur, yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgiler verdi.

Batur, sunumunda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre şirketlerin az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak sınıflandırıldığını belirtti.

Şirketlerin dahil oldukları tehlike sınıfına uygun olarak alması gereken tedbir ve uygulamaları örneklerle aktaran Batur, tek çalışanın olduğu şirketlerin bile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına dahil olduğunu vurguladı. Tüm şirketlerin, acil durum planları, risk analizleri, tahliye planlarını yapmak veya yaptırmak zorunda olduğunun altını çizdi.
Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde A sınıfı iş güvenliği uzmanı, tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde A veya B sınıfı iş güvenliği uzmanı, az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde ise A, B veya C sınıfı iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesinin yasal zorunluluk olduğunu dile getirdi.

50 ve daha üzerinde işçinin çalıştığı işyerlerinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’nun kurulması gerektiğini hatırlatan Dr. Batur, bu kurulun düzenli olarak toplanması ve toplantıda alınan kararların uygulanmasını önerdi. Seminerin sonunda Dr. Murat Barut, kanunda belirtilen hususların uygulanmaması ya da eksik uygulanması durumunda şirketlerin karşılaşacağı cezaları açıkladı. CİHAN

Yorumlar