Sanayici büyümeyi olumlu buldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ilk çeyrekte elde edilen yüzde 4,3 büyümeyi olumlu buldu. Bahçıvan, “Dış finansal şoklar ve iç siyasi türbülansların baskısı altında olmasına rağmen Türkiye ekonomisinin...

Google Haberlere Abone ol
Sanayici büyümeyi olumlu buldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ilk çeyrekte elde edilen yüzde 4,3 büyümeyi olumlu buldu.

Bahçıvan, “Dış finansal şoklar ve iç siyasi türbülansların baskısı altında olmasına rağmen Türkiye ekonomisinin yüzde 4,3 büyümesi önemli bir başarıdır. Geçen çeyrekte olduğu gibi sanayimiz, yine yüzde 4,9 oranla bu büyümeye en güçlü ve istikrarlı katkıyı vermiştir.” yorumunu yaptı.

Erdal Bahçıvan, büyüme oranları ile ilgili yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“Türkiye’nin son dört çeyreklik büyüme platosuna baktığımızda büyüme rakamları ile sanayi büyümesinin aynı oranlarda seyrediyor olması ekonomimizin sanayiden aldığı istikrarlı katkıyı ortaya koyması adına çok önemlidir. Bu sene de sanayi üretimi artışı ile büyüme rakamları hemen hemen paralel gidiyor. Sanayi üretiminin hala artıyor olması, gelecek döneme dair önemli bir veri. Büyümenin bu seviyesini koruyabilmesi için sanayimizin de büyümesini koruyor olması gerekiyor.

Bütün bu veriler, ihtiyaç duyduğu dönemlerde ülke istihdamına verdiği katkıyı ortaya koyması adına sanayinin ne kadar önemli bir noktada durduğuna işaret etmektedir. Ancak bu noktada yatırımlardan gelen büyümenin etkisinin çok sınırlı olduğunu görmekteyiz. Bu da bize büyümenin sürdürülebilir olması adına sanayi yatırımlarına verilmesi gereken katkının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir.”

CİHAN

Yorumlar