Samsunlu mobilyacılar, Milano’da mobilya fuarına gidiyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında yürütülmekte olan 'Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması' projesi çerçevesinde, dünyanın en büyük mobilya fuarlar.

Google Haberlere Abone ol
Samsunlu mobilyacılar, Milano’da mobilya fuarına gidiyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında yürütülmekte olan 'Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması' projesi çerçevesinde, dünyanın en büyük mobilya fuarlarından olan 'Salone Del Mobile Milano Mobilya Fuarı'na iş gezisi düzenledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu’nun başkanlık yaptığı heyette, meclis üyeleri Muzaffer Öztel, Erkan Malkoç ve Özgür Uyanık, Samsun TSO Dış İlişkiler Uzmanı Fatih Saraç ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar yer aldı. 24 kişiden oluşan heyet, 9-13 Nisan tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentine düzenlenecek gezide, fuara katılımın yanı sıra iş adamlarıyla da ikili iş görüşmelerinde bulunacak. Türkiye Cumhuriyeti Milano Ticaret Ataşeliğini de ziyaret edecek olan heyet, fuar kapsamında düzenlenecek etkinliklere de katılma fırsatı bulacak.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mobilya sektörünün, güçlü bir sektör haline gelerek, bu anlamda uluslararası arenadaki rakipleriyle rekabet edebilecek duruma gelmesini istediklerini ifade etti. Murzioğlu, “Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çaba harcıyoruz. Biz mobilya sektörüne inanıyoruz ve sektörün ihracatının artırılması anlamında, firmaların geliştirilmesi anlamında da sektörüme gereken desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen fuarı çok önemsiyorum. Sektör temsilcilerimiz, dünyanın en önemli mobilya fuarından biri olan fuarda teknolojik gelişmeleri yakından takip etme imkanı bulacak. Arkadaşlarımızın ufuklarının gelişmesi açısından bu fuarın katkısının büyük olacağı inancındayım. Ayrıca, bu etkinlik sayesinde sektörle ilgili ikili görüşmeleri de yapılacak.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar