Sahte Dekont Düzenledi, Vergi Paralarını Barlarda Yedi

İzmir'de devlete ödenmesi gereken vergi için çeşitli bankalara ait sahte dekontların kullanıldığı belirlendi. Şüphelilerden birinin, 'Parayı bar pavyonda yedim' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sahte Dekont Düzenledi, Vergi Paralarını Barlarda Yedi

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği fezlekede yapılan sahteciliğin detaylarına yer verildi.

BANKALAR: O DEKONTLAR SAHTE

İzmir Alsancak'ta bulunan bir gümrük müşavirlik şirketini mercek altına saha ekipler, dışalım işlemleri sırasında, bir çeşit vergi bulunan Kaynak Kullanım Destekleme Fonu (KKDF) için gümrüğe sunulan yüzlerce dekontu incelemeye aldı. Elde edilen dekontlar ilgili bankalara soruldu. Bankalardan gelen yanıtlarda, söz konusu dekontlardan bazılarının düzmece yer aldığı söylendi.

'YILLARDIR PARAYI O YATIRIYOR'

Gümrük Muhafaza ekipleri elde ettikleri belgelerden sonra ithalatçı kululuş yetkilileri ve aracılık oluşturan kululuş sahiplerinin ifadelerini aldı. Alınan ifadeler sonrası gümrük müşaviri Mehmet C. ve çalışanı Hüseyin E. A.'ye ulaşıldı. Mehmet C. ifadesinde şunları kaydetti: 'Ben bu KKDF ödemelerine ilişkin dekontlardaki meblağları bankaya yatırmak üzere Hüseyin E.A. adlı şahsa verdim. Zaten yıllardır bu şahıs banka, vergi bu şeklinde işlemleri firmamız hesabına gerçekleştirirdi. Hüseyin E. A. bu dekontları düzmece şekilde kendisinin düzenlediğini, kaç tane düzmece dekont düzenlendiğinin sayısını bilmediğini, gereksinimi olduğunu için bu işi yaptığını, gece yaşamı olduğunu ve kendisine ilgili bankaya yatırmak üzere vermiş olduğum paraları bar, pavyon tabir edilen yerlerde harcadığını söyledi.'

'BANKALARIN KAŞESİNİ YAPTIRDIM'

Hüseyin E.A. ise ifadesinde, düzmece dekontları nasıl hazırladığını da anlatarak, bankaların kaşelerini de kendisinin yaptırdığını söyledi. Hüseyin E.A. ifadesinin devamında ise 'Daha öncelikle bankaya ödediğimiz ve asıl şekilde aldığımız dekontlar üstünde daksille silerek fotokopisini çektim. Daha sonra da üstünde bilgisayarda değişiklik yaparak bu firmalara ilişkin KKDF tutarlarını yazarak ve yine fotokopi çekmek şekli ile de beyannameye ekledim. Çok borcum yer aldığı ve müşkül vaziyette olduğum için bu biçimde bir muamele yaptım. Çok pişmanım. Ben bu düzmece bulunan dekontları zaten ara-ara yaptım. Her beyannamede bu evrakları düzmece şekilde düzenlemedim' dedi. Aralarında Mehmet C. Hüseyin E.A.'nın da yer aldığı 4 şahıs ile alakalı 'güveni kötüye kullanma', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'sahtecilik' suçlaması ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtası ile tahkikat başlatıldı. (Kaynak:Hürriyet)


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar