RUTİD Başkanı: Hedefimiz Rusya bölgeleri ile işbirliğini artırmak

Rusya’da faaliyet gösteren Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, hedeflerinin Rusya’nın çeşitli bölgeleriyle işbirliğinin artırmak olduğunu ifade etti.Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Sarı, Rusya’nın...

Google Haberlere Abone ol
RUTİD Başkanı: Hedefimiz Rusya bölgeleri ile işbirliğini artırmak

Rusya’da faaliyet gösteren Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, hedeflerinin Rusya’nın çeşitli bölgeleriyle işbirliğinin artırmak olduğunu ifade etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Sarı, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde yatırım potansiyelini Türk iş dünyasına tanıtmak amacıyla çeşitli ziyaret ve forumlar tertip ettiklerini söyledi. Bu bağlamda Tula bölge ziyaretini değerlendiren Sarı, “RUTİD olarak Rusya’nın çeşitli bölgeleriyle faal olarak çalışmaya başladık. Tula’da yatırım imkanlarını yerinde görmek için ziyaret gerçekleştirdik. Yerel yönetimler ilişkilerimizi üst düzeye çıkarmak ve güçlendirmek. Bugün bunun için burdayız. Bölgelerde Türk iş adamlarımızı yatırıma teşvik açısından bu çok önemli. Tula Bölge Valisi Vladimir Gruzdev bizi çok sıcak karşıladı. Dolayısıyla burada ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bir kaç somut yatırım var, onlarla ilgili değerlendirmede bulunacağız. Tula Moskova’ya yakın bölge, iş adamlarımıza geniş şekilde tanıtmayı planlıyoruz. Foruma 50 Türk iş adamı katılıyor. Bunlardan yarısı Türkiye’den geldi.” dedi.

RUSYA’NIN BÖLGELERİNE AÇILMAMIZ LAZIM

Rus kurumlarıyla ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden RUTİD Başkanı, “Daha önce Krasnodar bölgesini de ziyaret ederek yatırım potansiyelini değerlendirdik. Artık RUTİD olarak bunu hedefimize koyduk. Ortak ve iyi ilişkilerde bulunduğumuz Rus kurumlarıyla beraber hareket ederek yatırım forumu programlarımızı geliştirmek. Tula bölgesi yatırım forumunu da partnerimiz Rusya’nın resmi devlet bankası Sberbank’ın desteğiyle organize ettik. Gelecek planlarımız bölgelere açılmak ve işbirliğini artırmak. Yerel yatırım olanaklarını yerinde keşfederek iş adamlarımızı oralarda yatırıma teşvik ediyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar