Rusya’da erken rezervasyon devam ediyor, ilk tercih Türkiye

Rusya Tur Operatörleri Birliği Müdürü Maya Lomidze, vatandaşların 2014 yaz tatili için en çok Türkiye için talepte bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da erken rezervasyon devam ediyor, ilk tercih Türkiye

Rusya Tur Operatörleri Birliği Müdürü Maya Lomidze, vatandaşların 2014 yaz tatili için en çok Türkiye için talepte bulunduğunu söyledi. Türkiye’yi sırasıyla Mısır ve Tayland takip ediyor.

Rus basınına bazı açıklamalarda bulunan Rusya Tur Operatörleri Birliği Müdürü Maya Lomidze yurtdışına tatil için gidenlerin sayısında yüzde 7’lik bir artış beklediklerini söyledi. Erken rezervasyon programının da açıklandığını belirten Lomidze, “İnternette 90 milyona yakın fiyat teklifi bulmak mümkün. Geçen seneye oranla talep yüzde 25 artmış durumda. Talep edilen ülkelerin başında yüzde 40 ile Türkiye geliyor.” diye konuştu. Lomizde, “Liderler belli, Türkiye, Mısır ve Tayland ve BAE. Geriye kalan sıralama İspanya, Yunanistan, İtalya, Kıbrıs, Bulgaristan ve Hırvatistan arasında belirlenecek.” dedi.

YILBAŞI İÇİN FAVORİ MISIR

Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Rusya’da resmi tatil gün sayısı 8 gün. Bu fırsattan yararlanan vatandaşlar kış döneminde yurtdışına tatile gidiyor. Kış döneminde tatil için tercih edilen ülkeler arasında Mısır ilk sırada yer alıyor, Tayland ise ikinci.

2013 yılında Rusya’dan yurtdışına çıkan kişi sayısında yüzde 23 artış sağlanmıştı. Bunların yüzde 14 tatil amaçla çıkış yapmıştı.
CİHAN

Yorumlar