'Rusya'da daha fazla Türk yatırımcı görmek istiyoruz'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun davetlisi olarak İstanbul’a gelen Rusya'nın Samara, Rostov, Tataristan, Vologda, Lipetsk Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları, bölgelerinde sadece Türk ürünlerini değil, yatırımcılarını da görme.

Google Haberlere Abone ol
'Rusya'da daha fazla Türk yatırımcı görmek istiyoruz'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun davetlisi olarak İstanbul’a gelen Rusya'nın Samara, Rostov, Tataristan, Vologda, Lipetsk Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları, bölgelerinde sadece Türk ürünlerini değil, yatırımcılarını da görmek istediklerini söyledi.

TUSKON'un organize ettiği Türkiye-Rusya Federasyonu Ticaret ve Yatırım Forumu’na katılan Vologda Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Galina Telegina, forum öncesi Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Böyle bir organizasyon düzenlediği için TUSKON’a teşekkür eden Telegina, “Türkiye’ye ile yapılan ithalat ihracat bizim bölgemizde önemli yer yalıyor. Biz artık Türk yatırımcıları sadece ürünleriyle değil aynı zamanda ürettikleriyle de bölgemizde görmek istiyoruz. Bunun için tüm şartlar mevcut ve TUSKON sayesinde bu tür hedeflere ulaşabiliriz.” diye konuştu. Türk iş dünyası ile ilk defa buluştuğunu belirten Telegina, “İnsanların yaklaşımı, organize olması ve görüşmelerin bu derece detaylı hazırlanması beni şaşırttı ve hoşuma gitti. Vologda’yı tanıtmak istiyorum ve Rusya’nın sadece Moskova ve Petersburg’dan ibaret olmadığını göstermek istiyorum. Çalışan başka bölgelerde var.” dedi.

"HER ŞEY GÜVEN VE ARKADAŞLIKLA BAŞLAR"

Daha önce karşılıklı ziyaretler yapıldığını belirten Lipetsk Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Anatoliy Goltsov da “Tabi her şey güven ve arkadaşlıkla başlar. Türk yatırımcıların Lipetsk bölgesinde stratejik değerleri var. Türk ürünlerini herkes biliyor, Türk şirketlerinin inşaattaki çalışmalarını biliyorlar. Bölgemizde 50’ye yakın Türk şirketi faaliyet gösteriyor.” şeklinde konuştu. Ayrıca Goltsov, bölgelerinde daha çok Türk yatırımcı ve ürünlerini görmek istediklerini dile getirdi.

“YATIRIMLARI AZ BULUYORUZ”

Rostov ile Türkiye arasındaki ticari hacmin 2 milyar dolar olduğunu belirten Rostov Sanayi Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nikolay Prisyajnük, “Belkide yüzlerce Türk firmaları faaliyet gösteriyor ama biz bunları yetersiz görüyoruz.” dedi. Prisyajnük, “Hem ticari hacmimizi hem de Türkiye ve Rusya’daki üretimi artırabiliriz. Bu toplantıdan sonra işadamalarımızı bir araya gelmesini sağlayacağım.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar