RTİB, Gaziantepli işadamlarını Rusya’ya yatırıma davet etti

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 35 kişilik iş adamı heyeti, Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
RTİB, Gaziantepli işadamlarını Rusya’ya yatırıma davet etti

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 35 kişilik iş adamı heyeti, Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. Görüşmelerde karşılıklı işbirliği ve Rusya’da iş yapma olanakları masaya yatırıldı.

RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Gaziantep Ticaret Odası Meclis üyeleri Ökkeş Tabur, Mehmet Tabur, Ziraat Bankası Moskova Genel Müdürü Avni Demirci, RTİB Yönetim Kurulu üyesi Sabahhatin Yavuz, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski ve başka üye iş adamları katıldı.

Moskova Prodexpo Gıda Fuarı vesilesiyle Rusya’nın başkentine çıkarma yapan Gaziantepli iş dünyası temsilcileri, Rusya ile ticari işbirliğine hazır olduklarını ve bu amaçla RTİB gibi Türk sivil toplum örgütlerinin bilgi ve deneyimine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

RTİB Başkanı Karaaslan, Rusya’nın son yıllarda ekonomik kalkınma açısından olumlu ve yararlı adımlar attığını kaydetti. Karaaslan, “Artık Rus bölge valileri yabancı yatırıma yardımcı oluyor. Kaluga’da otomotiv yan sanayi ve bölge valisinin verimli çalışmalarını örnek verebilirim. Şimdi biz bir hedef, stratejik bir plan belirledik. Rus valilerini Türkiye’de ağırlayarak iş dünyamızla yerinde tanıştırmak, bölgelerimizi tanıtmak. Kaluga valisini bu bağlamda Bursa ve İstanbul’da ağırladık. Başka çalışmalar yapmayı da hedefliyoruz.” bilgisini verdi.

Rus-Türk ekonomik ilişkilerinin gelişmesi bağlamında Gaziantepli işadamlarını yatırım yapmaya davet eden RTİB Başkanı, “Yeni yatırımcıları Rusya’ya gelmesi için teşvik etmeliyiz. 6 büyük Türk firmasının buradaki yatırımı 10 milyar dolar. Büyük kurumlar buraya gelmeli. İkili ilişkilerde aleyhimize olan dengeyi kapatmamız lazım. Büyük tecrübeye sahip olduğumuz turizm, sağlık ve eğitim sektörleri buraya getirmemiz çok önemli.” önerisinde bulundu.

Görüşme sonunda RTİB Başkanı Karaaslan ve Gaziantepli işadamları karşılıklı hediye ve plaketler sundu. CİHAN

Yorumlar