Revo Capital'den 2 şirkete yatırım

-Özel Pazar üyeleri arasında yer alan Revo Capital, Peoplise (Elba HR) ve Digiform şirketlerine yatırım yaptı -Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dönmez: - "ABD'de 2015 yılında 85 bin girişim 30 milyar dolara yakın yatırım aldı. Türkiye'de henüz emekleme aşamasındayız"

Google Haberlere Abone ol
Revo Capital'den 2 şirkete yatırım

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Özel Pazar üyeleri arasında yer alan Revo Capital, insan kaynakları ve işe alım süreçlerini hedefleyen Peoplise (Elba HR) ve matbu belgelerdeki sayısal bölümlerin dijital ortama aktarma sürecini mobil öncelikli hale getiren Digiform şirketlerine yatırım yaptı.

Revo Capital ile Peoplise (Elba HR) ve Digiform şirketleri arasında gerçekleşen yatırımın imza ve gong töreni Borsa İstanbul ev sahipliğinde, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, Revo Capital Genel Müdürü Cenk Bayrakdar, Elba HR Peoplise Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Özenci, Genel Müdürü Çağatay Güney, Digiform Üst Yöneticisi (CEO) Gürkan Karagöz ve ortağı Melahat Karagöz'ün katılımıyla gerçekleşti.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, törende yaptığı konuşmada, teknolojik ilerlemenin yüksek katma değerli ürün üretip bunları dünya pazarlarına satabilmeye bağlı olduğunu söyledi.

Dönmez, ABD'de 2015 yılında 85 bin girişimin 30 milyar dolara yakın yatırım aldığını aktararak, "Türkiye'de ise emekleme aşamasındayız. Henüz istenilen seviyede değiliz, bunu artırmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul Özel Pazar'ın web bazlı bir platform olduğuna işaret eden Dönmez, sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece girişimcilere para sağlamak için çalışan bir platform değil, aynı zamanda mentorluk da sağlanıyor. Ancak elimizi çabuk tutmamız gerekiyor ve bu tür örnekleri hızlandırmamız ve çoğaltmamız gerekiyor. Özel Pazar'da 350 üyemiz var. Bunlar ağırlıklı olarak bilgi teknolojileri sektöründe. 33 tane de yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcımız var. Revo Capital'in gerçekleştirdiği yatırım bu yılın 6. yatırımı. Özel Pazar kapsamında 27 milyon liralık yatırım gerçekleşti. Borsa İstanbul olarak bu yatırımları çok önemsiyoruz. Ancak ABD'de gerçekleşen 30 milyar dolara yakın yatırım ile kıyaslandığında çok az. Küçük küçük de olsa hızlanmamız lazım."

Dönmez'in konuşmasının ardından Revo Capital ve yatırım alan şirketler Peoplise (Elba HR) ve Digiform arasında imza töreni gerçekleştirildi.

Revo Capital Genel Müdürü Cenk Bayrakdar ise Türkiye'nin teknoloji girişimciliği konusunda henüz yolun başında olduğunu söyledi.

50 milyon dolar sermaye ile kurulan Revo Capital Türkiye, şu ana kadar 9 teknoloji şirketine yatırım yaptı. Revo Capital tarafından gerçekleştirilen söz konusu 2 yatırım ile birlikte Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden bu sene gerçekleşen toplam yatırım sayısı 6'ya yükseldi.

Böylece, 350 üyeye ulaşan Özel Pazar aracılığıyla pazarın kuruluşundan itibaren bugüne kadar geçen 1,5 yıllık sürede yapılan toplam yatırım tutarı 27 milyon liraya çıktı.

Yorumlar