Ramazan'da tüketiciyi yanıltanları kırmızı bülten 'e alacak

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, her yıl Ramazan ayında bir sömürü düzeni başlatıldığın belirterek, “Tüketiciyi yanıltanları ‘kırmızı bülten’e alacağız ve yurt geneli bunları...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'da tüketiciyi yanıltanları kırmızı bülten 'e alacak

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, her yıl Ramazan ayında bir sömürü düzeni başlatıldığın belirterek, “Tüketiciyi yanıltanları ‘kırmızı bülten’e alacağız ve yurt geneli bunları kamuoyuna duyuracağız.” dedi.

Ramazan ayı öncesi fırsatçılık yapmak için çaba gösterenlere karşı uyarı niteliğinde yazılı değerlendirme yapan Mustafa Göktaş, “Dini duygularımızla alay edercesine bir kısım uyanık ve düzenbaz kesim piyasaya arz edilen yiyecek içecek hususunda gıda maddeleri üzerinde oynama yaparlar. 2006 yılından bu yana sürdürdüğümüz ‘gönüllü ekipler’ bu yılda Ramazan ayı boyunca fırsatçı, üçkâğıtçı, ahlaksız tiplere göz açtırmayacaktır.” açıklamasında bulundu.

“ÇEKİNMEDEN BİZİ ARAYABİLİRLER”

Her biri birer tüketici durumunda olan vatandaşların, piyasada satışa arz edilen, gıda maddelerini bunları üreten iş yerlerini, üreten ve aynı anda satışa arz eden yerlerini dikkatle incelemelerini isteyen Göktaş, “Hijyenik kurallara uymayanlar, fiyatlarında oynama yapanları takibe alsınlar. Ramazan ayı boyunca sabah saat 08 ile akşam saat 22 arası açık olan telefon hattımızdan bize bildirsinler. 05354757006 numaralı dernek telefonumuz sürekli açık olacak ve bu tür şikayetleri anında değerlendirip, usulsüz işlem yapanlar, satış yapanlar, fiyatlar ile oynayarak haksız kazanç temin edenler, fırsatçılık yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması yönünde ilgili ve yetkili makamlar nezdinde girişimde bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

“KIRMIZI BÜLTEN İLE BU REZİLLERİ KAMUOYUNA DUYURACAĞIZ”

Tüketiciyi yanıltan, haksız kazanç temin eden, üçkağıtçı, dolandırıcı, ahlaksız tiplerin dernek tarafından tüketici ihlali yapanların yer aldığı ‘kırmızı bülten’e alacaklarını ve ve yurt geneli bunları kamuoyuna duyuracaklarını aktaran Göktaş, bu yıl da 81 ilen 62’sinde 3’er kişilik gönüllü ekipler oluşturduklarına dikkat çekti.

Göktaş,”Bu arkadaşlarımız kendilerini tanıtmadan, her tür gıda maddesi satan iş yerlerini, lokanta, pastane, patiseri, tatlı imalathanesi, simit imalathanesi, pide fırını, ekmek fırını, pişirim fırını, restoran ve cafeler, marketler, süpermarketler, alış veriş merkezleri, et ve et ürünü satan iş yerleri gibi yerleri ansızın ve dikkatlice takip edecekler, haksız kazanç temin edenler, tüketiciyi yanıltanlar, soygun düzeni oluşturanlar, fiyatlar ile oynayanlar, hijyenik koşullara uymayanlar, 5996, 5179, 4077 ve 6502 sayılı yasa kapsamındaki usul ve esaslara riayet etmeyenler hakkında yasal işlemlerin yapılması yönünde savcılıklara şikayette bulunacağız.” izahını yaptı.

“AÇ İKEN ALIŞVERİŞE LÜTFEN ÇIKMAYIN”

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, ayrıca “Bu arada değerli insanlarımıza birde uyarı yapmak istiyoruz. Lütfen oruçlu iken ve aç iken alış verişe çıkmayınız. Açlık kan şekeriniz düştüğü için bir alacaksanız iki alıyorsunuz gereksiz tüketime yöneliyorsunuz. Bütçenizi düşünün.” ikazını yaptı.

CİHAN

Yorumlar