Ramazan için hafif kalorili ve tok tutan baklava üretti

Tatlıcı Seyidoğlu, Ramazan ayı için hafif kalorili ve tok tutan bir baklava üretti. Sultan Sarması adlı baklava kilo ve sağlık sorunu olanlara hitap ediyor. Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, ürünü üretmelerinde 17 saati aşan açlık...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan için hafif kalorili ve tok tutan baklava üretti

Tatlıcı Seyidoğlu, Ramazan ayı için hafif kalorili ve tok tutan bir baklava üretti. Sultan Sarması adlı baklava kilo ve sağlık sorunu olanlara hitap ediyor. Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, ürünü üretmelerinde 17 saati aşan açlık sürecisi ve aşırı sıcakların rol oynadığını dile getirdi.

Göksu, Ramazan ayı için frambuazlı, fıstıklı ve fındıklı güllaç türlerinin bulunduğunu da belirtti.

Bu arada Seyidoğlu, Sultanbacı markasıyla baklava imalatına başladı. Şu an İngiltere ABD gibi ülkelere bu markayla ürünlerini ihraç eden firma, 20'yi aşkın ülkeye baklava tattıracak. Hadımköy'de ilave fabrikasını devreye alan Seyidoğlu, 14 mağazasında da tabelayı yeniledi. Ramazan ayı itibari ile satışa başladıklarını aktaran Genel Müdür Mehmet Göksu, "Sultanbacı Seyidoğlu ile birlikte büyüyen Premium markalarımızdan biridir. Bu yeni yapılanmayla hedefimiz Gaziantep'in baklavasını dünyaya açmaktır. Ramazan ayı ile günlük 1 ton olarak başlayacak üretimimizi zamanla 2 tona kadar çıkarmak ve satış noktalarımızı artırmak gayemiz. AVM içlerinde ve işlek caddelerde mağaza çalışmalarına başladık. Şu anda Sultanbacı İngiltere pazarında en beğenilen markalar arasında yer alıyor. Avrupa ve Amerika gibi pazarlarda iyi tanınan markamıza iç pazarda da yer açacağız. Baklavanın yanı sıra ekstra geleneksel reçeller, sütlü ve şerbetli tatlı çeşitleri, unlu mamuller ve pasta imalatında da Sultanbacı önemli bir lokomotif olacak.” dedi.

Helva, reçel, tahin, pekmez gibi ürünlerin üretimlere devam edeceklerini anlatan Göksu, "Sultanbacı daha çok tatlı mamullerinde ve baklavada büyüyecek. Helva ve Reçel gibi üretimlerimiz Seyidoğlu Helva Reçel ana markası altında faaliyetine devam edecek. Bugüne kadar üretmediğimiz geleneksel lezzetlerin üretimi ve dünyaya pazarlanması noktasında Sultanbacı öne çıkacak.” açıklamalarında bulundu.

CİHAN

Yorumlar