Ramazan ayına özel yurt içinde ve yurt dışında tur programları düzenledi

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kalan birbirinden farklı tur programları hazırlayan Nüanstur, Ramazan’da umre fırsatından Kudüs ve Balkan turuna kadar birçok alternatifini gezi tutkunlarının beğenisine sundu. Yurt içindeyse...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan ayına özel yurt içinde ve yurt dışında tur programları düzenledi

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kalan birbirinden farklı tur programları hazırlayan Nüanstur, Ramazan’da umre fırsatından Kudüs ve Balkan turuna kadar birçok alternatifini gezi tutkunlarının beğenisine sundu. Yurt içindeyse Urfa’yı ziyaret ve İstanbul’da tekne turları en popüler seçenekler arasında.

Ramazan hazırlıkları hakkında bilgi veren Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak, Ramazan ayının maneviyatın yoğun olarak yaşandığı zaman dilimi olduğunu söyledi. Kendilerinin ve bir çok turizm şirketinin bu aya özel turlar düzenlediğini söyleyen Kabak, "Bunların arasında en çok rağbet göreni kuşkusuz Ramazan Umresi. Bu mübarek ayda kutsal topraklarda olmak gerçekten önemli bir ayrıcalık. Kudüs ve Bosna yine en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor. Yurt içindeyse peygamberler şehri Urfa ve İstanbul’da tekne turunu vatandaşlarımıza önerebiliriz." dedi. Ramazan ayında umreye gidenlerin sayısında artış yaşandığını aktaran Kabak, "Ülke kotası nedeniyle Hac farizasını yerine getirmek için uzun bir zaman zarfı beklemek zorunda olanlar için de umre ayrı bir bereket oluyor. Ramazan'da Mekke ve Medine'de hatimle kılınan teravihleri ve son 10 gündeki cemaatle eda edilen teheccüd namazları zamanı duyma ve değerlendirme adına insana farklı imkânlar lütuf etmektedir. Ramazanın, teravihin, Kur’an’ın, ibadetin hülasa kulluğun ne olduğunu insana neler kazandıracağını anlamak için bu kutlu ayda kutsal toprakları ziyaret etmek son derece önemli." diye konuştu.

Öne çıkan diğer yurt dışı turları ise Balkanlar ve Kudüs olarak sıralandığını aktaran Kabak, şu tavsiyelerde bulundu:

"Balkanların eşsiz güzelliklere sahip ülkesi Saray-Bosna’da yeşilin her tonuna, benzersiz güzellikte su kaynaklarının nasıl çağlayarak aktığına şahitlik ederken, Balkanların gerçekte ne anlam ifade ettiğini düşünecek ve derin bir tefekküre dalacaksınız. Bu seyahatte ilk ziyaret edilecek şehir Mostar. Koski Mehmet Bey Camisi ile Karagöz Camisi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bilge Kral İzzetbegoviç’in anıt mezarının bulunduğu şehitlik, Bosna’nın tarihi Baş Çarşısı. Osmanlı döneminden beri eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi, Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey’in Cami ve türbesi, Vali Konağı, İnat Evi, Fatih Camii gibi yadigâr eserleri de soluksuz gezme fırsatına sahip olacaksınız. Balkan turları arasında Makedonya turu da güzel ve önerilen alternatifler arasında yer alıyor. Ramazan ayında ilk kıble Kudüs’ü de ziyaret edebilirsiniz. Mescid-ül Aksa’da Cuma Namazı kılarak unutulmaz bir Ramazan günü yaşayabilirsiniz. Hz. Ömer (ra) mescidinin ziyareti sonrasında tekrar Beytül Makdis alanına geçiş ve iftar zamanına kadar harem bölgesinde bulunan yapılar hakkında rehber eşliğinde önemli bilgiler edinebilirsiniz."

Ramazan ayında Urfa’nın da en çok tercih edilen il olduğu bilgisini veren Nüanstur Genel Müdürü Kabak, "Manevi iklimin en yoğun yaşandığı yerlerden biri de bu güzel şehrimiz. Peygamberler şehri Urfa, Ramazan’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Birçok turizm şirketi bu güzel şehre Ramazan turları düzenliyor. 2 ya da 3 günlük turlarla Urfa’yı hem gezebilir hem de manevi atmosferini derinden hissedebilirsiniz." tavsiyesinde bulundu. İstanbul’da da Galata Kulesi, Dolmabahçe, Çırağan Sarayları, Yahya Efendi Dergâhı, Ortaköy, Arnavutköy ve Emirgan’ı boğazdan seyretme fırsatı bulunabileceğini aktaran Kabak, "Akşam ezanının ardından ezan duası ile birlikte oruçlar açmak için ara verebilirsiniz. Arnavutköy veya Emirgan kıyısında akşam namazını eda ederek tarihi şehrin manevi havasını buram buram hissedebilirsiniz. Kanlıca, Kandilli, Vaniköy, Çengelköy, Beylerbeyi, Üsküdar ve Kız Kulesini gibi boğazın ışıltılı güzellikleri mutlaka görmeniz gereken yerler arasında" dedi.

CİHAN

Yorumlar