Pompada Ayarı Değiştirilmiş Eksik Dolduran Sayaç Vurgunu

Türkiye'de yüzlerce istasyonda eksik ürün veren, bakımı yapılmamış ve ayarı değiştirilmiş akaryakıt sayacı bulundu. Bu sayaçları bulunduran istasyonlara ceza kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Pompada Ayarı Değiştirilmiş Eksik Dolduran Sayaç Vurgunu

Son senelerde akaryakıt istasyonları üstündeki denetimini artıran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni bir skandalı daha ortaya çıkardı.

Türkiye genelinde yüzlerce istasyonda noksan ürün veren, bakımı yapılmamış ve ayarları değiştirilmiş akaryakıt sayacı belirleme edildi. Bu sayaçları bulunduran istasyonlara 990 bin ceza kesildi.

SIKI DENETİM

Bozuk, damga süresi geçmiş ve üstünde oynama oluşturulmuş sayaç kullanarak yurttaşı mağdur eden yüzlerce marjinal aygıt belirlendi. Geçen sene tüm istasyonlarda ve sayaçlarda yoğun denetimler yapıldı.

990 BİN CEZA

Eksik ürün sağlayan 568, bakımı yapılmamış ve ayarları izinsiz şekilde değiştirilmiş bin 960 sayaç belirleme edildi. Bu sayaçları bulunduran akaryakıt istasyonlarına yekün 990 bin 807 lira ceza kesildi.

'MÜDÜRSÜZ' İSTASYON

Aykırı sayaçlarla satış oluşturan bu istasyonlar, ekseriyetle benzin ve dizel satışı yapanlar oldu. Denetimlerde ortaya çıkan bir enteresan detay da 'müdürsüz' istasyonlar oldu.

215 BİN SAYAÇ VAR

Sadece LPG istasyonlarında rastlanan 'müdürsüzlük' niteliğine 462 istasyonda rastlandı. Türkiye genelinde lisanslı şekilde çalışan 23 bin 26 istasyon bulunuyor. Bu istasyonlarda 190 bin akaryakıt, 25 bin LPG sayacı bulunuyor. (Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar