Plastik üreticileri OSB'ye kavuşuyor

İzmir'deki plastik üreticileri açısından büyük önem taşıyan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 2015 yılında faaliyete geçecek.

Google Haberlere Abone ol
Plastik üreticileri OSB'ye kavuşuyor

İzmir'deki plastik üreticileri açısından büyük önem taşıyan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 2015 yılında faaliyete geçecek. Kuruluşundan bu yana ofis hizmetlerini Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nda veren bölge, sahası içinde tamamlanan yeni binasına taşındı.

Kamulaştırmaları, parsel ve yol düzenlemeleri tamamlanan bölgede en kısa sürede teknik altyapı inşaatlarına başlanacağını bildiren EBSO Meclis Başkanı ve Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, böylece bir yandan da sanayi yatırımlarının önünün açıldığını söyledi. Bölgenin 2015 yılında tamamen bitmiş ve faal olacağını belirterek, “Bölgemizin enerji ihtiyacını temin edecek olan Ulucak Trafo Merkezi’nden yer altı kablolu ana besleme hattı ve ana dağıtım merkezi inşaat ve tesisatı tamamlandı. Su ihtiyacımızın tümünü karşılayacak su kuyularının açılmasına bağlı olarak, ana su deposu inşaat ve tesisat işleri hızla devam ediyor. Yatırımcılarımız, en kısa sürede fabrika inşaatlarına başlayabilecek.” dedi. Bölgenin yüzde 84’ünün sanayicilere tahsis edildiğini ve geriye sadece dokuz parselin kaldığını aktaran Esen, “Mevcut ve uygulanmakta olan teşvik tedbirlerinin 2014 sonuna kadar uzatılması konusunda hükümetimiz tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, kalan parsellerimize çok sayıda talep gelmesini bekliyoruz. Bu yılın ortalarında ilk etapta ikisi büyük, diğer ikisi de orta ölçekli yatırım olmak üzere dört tesisin inşaatına başlanacak. Kısa zamanda katettiğimiz yoldan oldukça memnunuz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar