Piyasalarda son durum

Seçimlerin ardından sandıktan koalisyon çıkması ile haftanın ilk işlem gününe hızlı bir başlangıç yapan piyasalarda, hükümet kurma çalışmalarına yönelik haberlerle dün başlayan durgunun havanın etkisi bugün de devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Piyasalarda son durum

Egeli & Co Araştırma Strateji Direktörü Güldem Atabay Şanlı, koalisyon hükümetinin önemine dikkat çekerek, "Erken seçim olması Türkiye'yi tekrar bir resesyona sokar" ifadesinde bulundu.
Yeni güne dolar 2.74 lira, euro 3.09 lira ile başladı. Pazartesi günkü sert satışların sonrasında dün yukarı yönlü hareket eden Borsa İstanbul Endeksi, dünkü yüzde 0.44 yükselişin ardından, bugüne de % 0.65 artışla 78 bin 657 puandan başladı.
"Erken seçim olması Türkiye'yi tekrar bir resesyona sokar"
DHA'nın sorularını cevaplayan Güldem Atabay Şanlı, Pazartesi günü yaşanan çok güçlü satışların zayıf da olsa bir AKP hükümeti beklentisinden kaynaklandığını belirterek, "Ama arkasından, görüşmelerin devam edecek olması ve her partinin koalisyon için pazarlıklara hazır olduğu mesajı piyasaları sakinleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçimi önlemek üzere bir koalisyon kurduracak mı? Bu da olursa çok daha sakin bir piyasa olacak" açıklamasında bulundu.
Erken seçimin piyasalar üzerindeki olası etkisini değerlendiren Şanlı, "Erken seçim durumunda çok sert bir satışlar gelir ve Merkez Bankası çok ciddi faiz artışına gider. Türkiye'de sene başında bu yana çok sert bir ekonomik yavaşlama vardı, yüksek enflasyon ve düşük büyüme. Yani koalisyon hükümeti ile gelen bir şey değil bu. Erken seçim olması Türkiye'yi tekrar bir resesyona sokar" dedi.

Yorumlar