OSİAD'dan Ankara Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

- OSİAD Başkanı Kurt: - "(FETÖ'nün darbe girişimi) Demokrasiye karşı yapılan her iş üretimin önünde engeldir. Devletin varlığını devam ettirmesi her şeyin üstündedir" - Ankara Emniyet Müdürü Karaaslan: - "Vatandaş, bizim yanımızda yer aldı ve bu birlik beraberlik ruhuyla bu belayı defettik"

Google Haberlere Abone ol
OSİAD'dan Ankara Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

ANKARA (AA) - OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kurt, demokrasiye karşı yapılan her türlü girişimin üretimi engellediğini belirterek, "Devletin varlığını devam ettirmesi her şeyin üstündedir." dedi.

Kurt ve beraberindeki heyet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Sanayicilerin de darbe girişiminden etkilendiklerini ifade eden Kurt, iş dünyasının sivil otoriteye ve demokrasiye karşı yapılan her türlü müdahaleyi reddettiğini dile getirdi.

İş dünyasının temel hedefinin üretim, ihracat ve istihdamı artırmak olduğunu ifade eden Kurt, "Bu da demokrasinin, devlet kurumlarının çalışıyor olmasına bağlıdır. Demokrasiye karşı yapılan her iş üretimin önünde engeldir. Devletin varlığını devam ettirmesi her şeyin üstündedir. Halkın, demokratik düzenin devam ettirilmesi konusunda gösterdiği refleks de çok umut verici. Devlet ve millet olarak çok büyük bir tehlike atlattık." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da devletin çok büyük tehlike atlattığını ve darbecilerin iç savaş çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Polis teşkilatının darbecilere karşı başarılı bir mücadele verdiğine ancak en önemli direnişin vatandaşlar tarafından gösterildiğine işaret eden Karaaslan, "Vatandaş, bizim yanımızda yer aldı ve bu birlik beraberlik ruhuyla bu belayı defettik." ifadesini kullandı.

Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya da darbe girişiminin polis teşkilatının mücadelesi ve halkın karşı duruşu ile önlendiğini belirtti. Kaya, "Eğer vatandaş demokrasiye inanmasaydı sonuçlarının nereye gideceği kestirilemezdi." dedi.

Yorumlar