Nakıboğlu:Gaziantep’te devlet yatırımı olsaydı girişimci yönümüz ortaya çıkmazdı

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Gaziantep’te devlet yatırımları olsaydı sanırım babalarımız gibi bizler de devlette işçi ya da memur olurduk.

Google Haberlere Abone ol
Nakıboğlu:Gaziantep’te devlet yatırımı olsaydı girişimci yönümüz ortaya çıkmazdı

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Gaziantep’te devlet yatırımları olsaydı sanırım babalarımız gibi bizler de devlette işçi ya da memur olurduk. Girişimci yönümüz ortaya çıkmaz, sanayileşmede Gaziantep örneği yaşanmazdı.” dedi.

    Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin (YÖNETDER) bu haftaki konuğu Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu oldu. Nakıboğlu, katılımcılara Anadolu şehrinde kurulup dünyaya açılan Naksan Holding’in başarı hikâyesini anlattı. 40 yılda 40 gün tatil yapmadığını, günde 16 saat çalıştığını ifade eden Nakıboğlu üretmenin zorluğuna işaret etti. Holdingin amiral gemisinin Naksan Plastik olduğunu kaydeden Nakıboğlu, Gaziantep’in teşviklerden ve kamu yatırımlarından yeterince yararlanamamasına karşın örnek bir sanayileşme başarısı gösterdiğinin altını çizdi. Nakıboğlu, “Belki de böylesi iyi oldu. Yapılan araştırmalar kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğunu ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.

    Gaziantep’te yeterli tarım alanı ve devlet yatırımı olmadığını anımsatan Nakıboğlu, bunun da kent halkının girişimci kimlik kazanmasına vesile olduğunu bildirdi. “Gaziantep’te devlet yatırımları olsaydı sanırım babalarımız gibi bizler de devlette işçi ya da memur olurduk, girişimci yönümüz ortaya çıkmaz, sanayileşmede Gaziantep örneği yaşanmazdı” diyen Nakıboğlu, şöyle devam etti: “Gaziantepli bu başarıyı girişimci ruhu ile elde etmiştir. Yapılan araştırmalar da bizi haklı çıkarıyor. Kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğu ortaya konulmuştur. Biz teşvikle değil, gücümüzü bilerek, genlerimizde, DNA’larımızda olduğuna inandığımız girişimcilik ruhumuz ile sanayileşmede Gaziantep Modelini oluşturduk.”

    Seminerin sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Nakıboğlu’na günün anısına plaket takdim edildi. CİHAN

Yorumlar