23. Dünya Enerji Kongresi

- Cezayir Enerji Bakanı Butarfe: - "Bir OPEC üyesiyiz ve bu organizasyonun petrol üretimini kısıtlama ya da durdurma yönünde alacağı kararı destekliyoruz" - "Zaten alınan karar sadece Cezayir'in menfaati için değil, tüketiciler ve küresel ekonominin de menfaati için önemli. Doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum" - "Türk Akımı bence iyi bir proje. Üstelik sadece Rusya veya Türkiye için değil, piyasa için de iyi bir proje" - "Eğer Türkiye daha fazla LNG isterse bunu göndermeye hazırız"

Google Haberlere Abone ol
23. Dünya Enerji Kongresi

İSTANBUL (AA) - MURAT TEMİZER - Cezayir Enerji Bakanı Nureddin Butarfe, OPEC'in aldığı petrol üretimini kısıtlama ya da durdurma kararını organizasyonun üyesi bir ülke olarak desteklediklerini belirterek, "Bu bizim için bir problem değil. Zaten alınan karar sadece Cezayir'in menfaati için değil, tüketiciler ve küresel ekonominin de menfaati için önemli." dedi.

Butarfe, 23. Dünya Enerji Kongresi 'nde Global İletişim Ortağı olan AA'ya enerji dünyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da bulunan enerji bakanlarıyla bugün saat 14.00'te, Cezayir'deki toplantıda alınan petrol üretimini kısıtlama kararına ilişkin yapılacak danışma toplantısına katılacağını açıklayan Butarfe, "Bir OPEC üyesiyiz ve bu organizasyonun petrol üretimini kısıtlama ya da durdurma yönünde alacağı kararı destekliyoruz. Bu bizim için bir problem değil. Zaten alınan karar sadece Cezayir'in menfaati için değil, tüketiciler ve küresel ekonominin de menfaati için önemli. Doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

- Türkiye ve enerjisi

Butarfe, Türkiye ile Cezayir'in enerji konusunda işbirlikleri bulunduğunu da hatırlatarak, "Türkiye ile yılda 4 milyar metreküplük bir sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) anlaşmamız var. Türkiye'ye LNG sevkıyatımız konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Söz konusu LNG'yi göndermek için yeterli kapasiteye sahibiz ve eğer Türkiye daha fazla LNG isterse bunu göndermeye de hazırız." ifadelerini kullandı.

Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine de değinen Butarfe, "Türk Akımı bence iyi bir proje. Üstelik sadece Rusya veya Türkiye için değil, piyasa için de iyi bir proje. Türkiye önemli ve büyük bir doğalgaz tüketicisi. Gelecekte de önemli bir tüketici olmaya devam edecek." dedi.

Türkiye'nin coğrafi konumunun ve pozisyonunun önemini de vurgulayan Butarfe, "Türkiye şu anda hem boru gazına, boru hatlarına hem de LNG'ye sahip. Türkiye bir doğalgaz ticaret merkezi olabilir mi, neden olmasın?" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar