Mutlu Olmak İçin Kariyerini Bırakıp Çobanlığa Başladı

Yaptığınız işten, sürekli stres altında yaşamaktan ve kendinize zaman ayıramamaktan şikayetçiyseniz, bu adamın yaşadıkları size ilham verebilir.

Google Haberlere Abone ol
Mutlu Olmak İçin Kariyerini Bırakıp Çobanlığa Başladı

Ne kadar muvaffakiyetli olursa olsun, yaptığı işten mesut olmayanların kafasındaki fikir aynıdır. İşi bırakıp aşırı ayrıcalıklı mesleklerle meşgul olmak ister insan. Bir mühendisin köfteci dükkanı ilgiyi yahut insan kaynakları müdürünün bahçıvanlık sevdası hiç aklından çıkmaz.

VAZGEÇMEK ZORDUR

Ama yaşam zorlar insanı. Mecbur bırakır. Faturalar ati endişesi, vazgeçilmezleri birlikte getirir. Dolgun bir maaş, makam, mevkii, iyi bir kariyerden vazgeçmek pratik değildir. Ve tabi bir de onca senenin emeği düşünülür. Ego tatmini de cabası. Ama bütün bu tabuları yıkanda çıkıyor. Tıpkı Matt Hein'in gibi.

MÜTHİŞ BİR KARİYERİ BIRAKTI

Yaklaşık 5 sene boyunca Londra'da finans konusunda çalışan Matt Hein'ın enteresan bir yaşam hikayesi var.

Başarılı bir finans kariyeri bulunan Hein, 2010 yılında bir gün 'artık yeter' dedi ve bu stresli hayatı geride bırakmaya karar verdi. İşini bırakıp Fransız Alplerine doğru yola çıkan İngiliz adam, orada bir kadınla tanıştı. Norveçli kadınla flört etmeye başlayan Hein, kadının ardına takılarak Oslo'ya kadar gitti. 2012 yılına gelindiğinde Oslo'da kendine yeni bir yaşam ve tertip kuran Hein, gerçekte bambaşka bir yaşam yaşamak istediğini de böylece keşfetti: Genç adam köpeklerle beraber, doğada dolaşmak istiyordu.

MASADAN ÇOBANLIĞA

İşi gücü bırakıp köpek gezdirmeye başladı. Yani köpek çobanı oldu. Matt Hein'in yaşadıkları, Norveçli bir yönetmen nedeni ile belgesel durumuna getirildi. Norveçli yönetmen Fredrik Harper'ın geçen hafta Vimeo'da paylaştığı 'Portrait of a Dogwalker' (Bir köpek bakıcısının portresi) isimli belgeselde, Matt Hein'ın mesut ve huzurlu hayatı anlatılıyor.

HAYATI BELGESEL OLDU

Genç adam finans işini bırakma sürecini şu sözlerle anlatıyor; 'Sabahları patronunuzdan öncelikle işe gitmeniz, gece olunca da o gittikten sonra işten çıkmanız gerekiyor. Çünkü bu biçimde patronunuz sizin daha aşırı çalıştığınızı düşünür. Bu bir çeşit kim daha aşırı masa başında oturarak hayatını boşa geçirebilir yarışı. Hayatınızı böyle yaşayamazsınız.'

MACERA RUHU

Matt Hein, Norveç'teki pek aşırı köpek bakıcısının şehirdeki küçük parkları seçtiğini söylüyor. Çünkü köpek gezdiricileri hem kendileri, hem de gezdirdikleri köpekler için vergi ödemesi yapmak mecburiyetinde ve belde içerisinde ne kadar ufak bir bölgede gezerlerse, o kadar az vergi veriyorlar. Matt Hein 'Bunun bir fırsat olduğunu düşündüm. Haftanın beş gününü seve seve dışarıda geçiririm. Macera sever olduğum ve köpeklerle süre geçirdiğim için bana ödeme yapıyorlar' dedi.

NELER YAPIYOR

Kendine ak bir kamyonet alıp köpekleri belde dışında yürüyüşe çıkaran Hein, bütün günü onlarla ormanda geçiriyor. Matt Hein şu sözleriyle başkalarını da motive ediyor; 'Kendi kendimize 'Bunu yapamam sebebiyse elimde bir sürü şey var' demek aşırı kolay. Hâlbuki öyle değil, sırf değişin.' (Kaynak:Radikal)

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar