Muş Şeker Fabrikası, günde 4 bin 900 ton pancar kesimi yaptı

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, 32’nci pancar kampanyasının tamamlanmasından sonra kurumun yapmış olduğu çalışmaları Muş’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri ile paylaşarak fabrikanın günde 4 bin 900 ton pancar kesimi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Muş Şeker Fabrikası, günde 4 bin 900 ton pancar kesimi yaptı

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, 32’nci pancar kampanyasının tamamlanmasından sonra kurumun yapmış olduğu çalışmaları Muş’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri ile paylaşarak fabrikanın günde 4 bin 900 ton pancar kesimi yaptığını söyledi.

Nizamettin Güler, 32’inci pancar kampanyasının tamamlanmasından sonra kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye başladı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret eden Güler, 32 yıllık fabrikanın en parlak dönemini geride bıraktıklarını söyledi. Kampanya döneminin son derece verimli geçtiğini belirten Güler, kampanyanın 49 gün devam ettiğini ve rekor denilecek bir kampanya dönemini tamamladıklarını kaydetti. Günde 4 bin 900 ton pancar kesimi yaptıklarını söyleyen Güler, Türkiye’nin en verimli şekerinin Muş’ta üretildiğini ifade etti.

Muş Şeker Fabrikası’nın yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, çiftçilerin kaliteli pancar ürettiklerini ve fabrikanın da kapasitesini arttırarak çalıştığını gözlemlediklerini ifade etti. Kotanın artması halinde çiftçilerin daha rahat edeceğini belirten Cengiz, pancar çiftçisine uygulanan artması ve fabrikanın yararına olabilecek her türlü çalışmaya Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek vereceklerini kaydetti.

ŞEKER FABRİKASI, MUŞ VE BÖLGE EKONOMİSİNE 50 MİLYON TL KATKI SAĞLADI

    Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret eden Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, kampanya sürecinde köyleri tek tek dolaşarak çiftçilerin çamurlu pancar getirmemeleri yönünde uyarılarda da bulunduğunu hatırlattı. Güler, 2013-2014 yılı 32’inci kampanya döneminin sona erdiğini fabrikanın Muş ve bölge ekonomisine 50 milyon TL katkı sağladığını söyledi. 32’nci kampanya dönemi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Fabrika Müdürü Nizamettin Güler, 24 Eylül den itibaren pancar alımına başladıklarını belirterek, kampanyanın 49 gün süre ile devam ettiğini ve rekor bir kampanya süreci geçirdiklerini açıkladı. Güler, “Biz bu yıl 4 il, 8 ilçe, 94 köyden 6 bin 460 pancar çiftçimize 84 bin 200 dekar alanda pancar ektirdik. Yaklaşık 293 bin ton pancar alımı gerçekleştirdik. Aldığımız pancarın 50 bin tonunu Ağrı Şeker Fabrikası’na gönderdik. Geri kalanda fabrikamızda işlendi.” dedi.

    Havaların sıcak ve yağışsız geçmesi sebebiyle pancar alımında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını hatırlatan Güler, “Çiftçimiz çok temiz pancar getirdi. Fabrikamızın kapasitesi 3 bin 600 olmasına rağmen günde 4 bin 900 ton pancar kesimi yapıldı. Bu rakam Muş Şeker Fabrikasının 31 yıllık rekorudur.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar