Mücevheratçılara risk yönetimini anlattı

ALB Menkul Değerler, Gaziantep’te tertip edilen Altın ve Mücevherat Fuarı’nda firmalara risk yönetimini anlattı; konu ile ilgili deneyimlerini aktardı.Kurumun genel müdür yardımcısı Tuncay Karahan, “Gaziantep Türkiye’nin önemli ticaret...

Google Haberlere Abone ol
Mücevheratçılara risk yönetimini anlattı

ALB Menkul Değerler, Gaziantep’te tertip edilen Altın ve Mücevherat Fuarı’nda firmalara risk yönetimini anlattı; konu ile ilgili deneyimlerini aktardı.

Kurumun genel müdür yardımcısı Tuncay Karahan, “Gaziantep Türkiye’nin önemli ticaret merkezlerinden biri. Çukurova Altın ve Mücevherat Fuarı hem Türkiye’den hem de Ortadoğu’dan kuyumcuları bir araya getiriyor. İnsanlar burada iş görüşmeleriyle birbirlerine hem tecrübelerini aktarıyorlar hem de ürünlerini sergiliyorlar. Bu fuar, bizim için de büyük önem taşıyor.” dedi.

ALB Menkul Değerler’in geçen sene de fuara katıldığını belirten Karahan, şunları ifade etti:

“2013’te de, 2014’te de katılım yoğundu. Burada bulunmamızın en önemli nedenlerinden biri altında risk yönetimini insanlara, bilhassa kuyumculara anlatmak. Kuyumcular ALB Menkul Değerler’den yararlanarak altını piyasalar kapandıktan sonra da hedge edebilirler. Yani ellerinde bulunan kıymeti sadece belirli saat dilimlerinde değil, 24 saat değerlendirebilirler. Biz, bu konuda tecrübemizi ve bilgi birikimimizi müşterilerimize aktarmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

ARACI KURUMLARIN FAALİYET ALANI GENİŞLİYOR

Öte yandan 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’ ile aracı kurumların faaliyet şartları yenilendi. Öz sermaye dikkate alınarak aracı kurumlar 3 gruba ayrıldı. Geniş A Grubu, Kısmi B Grubu, dar yetkili C grubu. A Grubu’na dâhil olan kurumlar, yatırım bankacılığının diğer alanlarında da faaliyet yürütebilecek.

ALB Menkul Değerler, 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle güçlü sermayesi ile A Grubu aracı kurum lisansına elde ederek kurumsal finansman, türev piyasalar, portföy yönetimi gibi alanlarda da etkin olmayı planlıyor.

CİHAN

Yorumlar