Moskova Belediyesi: Türk yatırımcılara kapımız açık

Moskova Belediyesi Dış Ekonomik ve Uluslar arası İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Anatoli Valetov, Türk iş adamlarını Moskova’ya yatırıma çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Moskova Belediyesi: Türk yatırımcılara kapımız açık

Moskova Belediyesi Dış Ekonomik ve Uluslar arası İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Anatoli Valetov, Türk iş adamlarını Moskova’ya yatırıma çağırdı. Valetov, Moskova’da yıllık 20 milyar dolardan fazla devlet siparişlerinin bulunduğuna işaret ederek, Türk iş dünyasını pastadan pay almaya davet etti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel konuşan Valetov, Türk ekonomisinin giderek büyüdüğüne işaret ederek belediye olarak ikili ilişkileri değerlendirdi. Valetov, “2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa İstanbul’da bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Konuyla ilgili Türk meslektaşlarımızla ortak mutabakat sağlandı. İstanbul’da işbirliği bağlamında sıkı görüşmeler yapacağız. Moskova kentine yönelik Türk iş adamlarının olası yatırım potansiyelini değerlendirmeyi hedefliyoruz. Neler yapılabilir diye araştırma yapmamız lazım. Biz Türkiye ile yeni sayfa açmak istiyoruz. Çünkü büyüyen Türk ekonomisinin temsilcileri ile Moskova Belediyesi daha sıkı işbirliği yapmalı.” şeklinde konuştu.

MOSKOVA’NIN YILLIK DEVLET SİPARİŞİ 20 MİLYAR DOLARDAN FAZLA

Türk müteahhitlerin Moskova’da yaptığı inşaat çalışmalarını öven Moskova Belediyesi üst düzey yetkilisi, “Artık inşaat faaliyetleri tarih oldu. Bugün Türkiye tarafıyla inşaatın yanısıra başka alanlarda sıkı işbirliği yapmayı planlıyoruz. Genel olarak Moskova’da tüm yatırımlarla ilgili yıllık devlet siparişi 20 milyar dolardan fazla. Moskova Belediyesi olarak bu siparişlerde pay almaları için Türk iş adamlarını da davet ediyoruz. Onlara bu çalışmalarda yer almak için belediyenin ilgili prosedürlerini görmelerini öneriyoruz. Tüm yatırımcılar eşit koşullara sahip. Şimdi fırsat zamanı.” davetiyesinde bulundu.

Türkiye’nin büyük kentlerinde altyapı inşaat çalışmalarından övgüyle bahseden Valetov, “Belediye olarak İstanbul’a çıkarma yaptığımızda kent mimarisiyle ilgili çok yapıyı inceleyeceğiz. Türkiye’nin kentlerinde altyapı inşaat çalışmaları gibi deneyimleri Moskova’da da uygulayabiliriz. Moskova’da biz bu çalışmalara ağırlık vereceğiz. Kısaca Moskova Türk yatırımcılarını bekliyor. Biz komşu ve bir birimize yakın alandayız. Türkiye de bize yabancı değil. Yılda yaklaşık 4 milyon turistimiz Türkiye’ye tatile gidiyor. Türk iş dünyası Moskova’ya ayak basan ilk yabancı yatırımcı. Bugün artık bu işbirliğimizi yeni düzeye taşımamız lazım.” dedi. CİHAN

Yorumlar