Milas-Bodrum Havalimanı yeni işletmecisine devredildi

Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından Milas-Bodrum Havalimanı’nın iç hatlar terminali'nin işletmesi TAV Havalimanları’na devredildi. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milas–Bodrum...

Google Haberlere Abone ol
Milas-Bodrum Havalimanı yeni işletmecisine devredildi

Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından Milas-Bodrum Havalimanı’nın iç hatlar terminali'nin işletmesi TAV Havalimanları’na devredildi.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milas–Bodrum Havalimanı yılda 3,5 milyonu aşkın yolcuyu ağırlayarak ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birini dünyaya bağlıyor. Şu an yedi ülkede 14 havalimanına ulaşan portföyümüzle sahip olduğumuz bilgi birikimini Bodrum’a taşıyacağız. TAV, tecrübesi ve çevresiyle, işletme süresi içerisinde Bodrum Havalimanı’nın trafiğini çok rahatlıkla 10-15 milyon yolcu seviyelerine çekecektir.” dedi.

Türkiye’nin Ege Bölgesindeki en yoğun meydanlarından biri olan Milas-Bodrum Havalimanı, 1997 yılında uluslararası trafiğe açıldı. Muğla ili sınırları içinde, antik Karya’nın iki önemli şehri Milas ve Bodrum arasında yer alıyor. Ayrıca Muğla ili dışında da Aydın’a bağlı Didim, Kuşadası, Söke gibi turizm merkezlerinin de ulaşımında çok önemli bir yer tutuyor. Havalimanı Bodrum’a 32 kilometre, Milas’a 12 kilometre ve Didim’e 82 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ), Milas-Bodrum Havalimanı’nın 2035 sonuna kadar işletilmesi için mart ayında düzenlediği ihaleye dört firma katılmıştı. Açık artırma usulüyle düzenlenen ihalede TAV Havalimanları, 105. turun sonunda 717 milyon Euro+KDV ile en iyi teklifi vermişti.

Milas-Bodrum Havalimanı, bu yılın ilk altı ayında iç hatlarda 714 bin, dış hatlarda da 588 bin olmak üzere toplam 1 milyon 302 bin yolcuya hizmet verdi.

CİHAN

Yorumlar