Milas-Bodrum Havalimanı işletmesine en yüksek teklif TAV'dan

Milas-Bodrum Havalimanı Terminalleri’nin işletme hakkının devredilmesi ihalesi tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Milas-Bodrum Havalimanı işletmesine en yüksek teklif TAV'dan

Milas-Bodrum Havalimanı Terminalleri’nin işletme hakkının devredilmesi ihalesi tamamlandı. İhalede en yükset teklif 105’inci turun sonunda 717 milyon Euro artı KDV bedelle TAV Havalimanları Holding'den geldi. İhale onaylanırsa TAV, Milas Bodrum Havalimanı'nı 20 yıl boyunca işletecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, ihale sonunda yaptığı konuşmada ihaleyi kazanan firmayı tebrik etti. Birdal, "Nefes kesen bir yarışın sonunda 105’inci turun sonunda ihaleyi 717 milyon Euro ile TAV Havalimanları Holding AŞ kazandı.” dedi.

İhale sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de "Dalaman ihalesinde 200 milyonluk bir yatırım vardı, burada da yüzde 20 peşinat ödeyeceğiz. Beklentilerin biraz üstünde oldu. 140 milyon Euro ödeyeceğiz. Peşinatın yüzde 30’u öz kaynak diğerini finansman olarak sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Şener, Milas-Bodrum Havalimanı'nın işletecekleri 14’üncü havalimanı olduğunu belirterek, “Bodrum’un bizim için önemli. Pazarlamasını çok iyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar