Mesleki eğitimde 3 boyut dönemi başlıyor

Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, interaktif 3 boyutlu mesleki eğitim dönemini başlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mesleki eğitimde 3 boyut dönemi başlıyor

Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, interaktif 3 boyutlu mesleki eğitim dönemini başlatıyor. Türkiye'de ilk defa uygulanacak bu yöntemle geometri, biyoloji, uzay bilimleri gibi dersler 3 boyutlu olarak anlatılacak. Bu sayede öğrencilerin dersleri anlamaları daha da kolaylaşacak. Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Dr. Şener Karabulut, 3 boyut kavramının daha çok kullanılması ve Milli Eğitim müfredatına girmesini amaçladıklarını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Yenilik Transferi Projeleri kapsamında, Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin ‘Interactive 3D In VET' isimli projesi, desteklenmeye değer bulunarak kabul edildi. İki yıl sürecek olan proje sonunda mesleki eğitimde kullanılmak üzere 3 boyutlu eğitim müfredatı ve içeriği oluşturulacak. Macaristan, Polonya ve Türkiye'den oluşan proje ortaklarıyla yürütülecek proje 196 bin Euro hibe desteği aldı. 3 boyut eğitim ve seminerleri bu uygulamayı İngiltere'den alıp kullanan Macaristan tarafından Polonya ve Türkiye'deki ortaklara aktarılacak.

Proje, Kızılcahamam Hakimevi'nde düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya; Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, İlçe Jandarma komutanı Onur Akyüz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Grup Başkanı Tunay Alkan, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve OSTİM Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özdemir ve Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Demirtaş'ın yanı sıra çok sayıda eğitimci katıldı.

"ÖĞRENCİLER 3 BOYUTLU DÜNYAYI TERCİH EDİYOR"

Toplantıda konuşan Şener Karabulut, projede, öğrenciler arasında yaptıkları bir anketle onların teknolojiye ve çok boyutlu oyunlara ilgi gösterdiklerini fark ettiklerini belirtti. Yapılan anketle, aile gelir düzeyi düşük olan öğrencilerin bile gelirlerinin çok üstünde telefon kullandıklarını gördüklerini aktaran Karabulut, ankete katılan 360 öğrenciden yüzde 48'inin 3 boyutlu oyunlara ilgi duyduklarını belirttiklerini söyledi. “Artık öğrenciler sanat ve çok boyutlu teknoloji dünyasını gerçek ve tek boyutlu dünyaya tercih ediyor.” diyen Karabulut, Türkiye'de 3 boyut müfredatının oluşturularak, mesleki eğitimde kullanılmasının önünü açmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Dr. Şener Karabulut ve Bilişim Teknolojileri Alanı Dal Şefi Serkan Savaş ise mesleki eğitimde 3 boyutlu interaktif eğitim müfredatı ve materyalleri hazırlayarak, öğrencilerin iş hayatına daha hazır ve kalıcı öğrenmelerle katılmalarını sağlamak amacıyla, ‘Interactive 3D In VET' projesini hazırladılar. Proje ile birlikte interaktif 3D Eğitim müfredatını halihazırda uygulamakta olan Macaristan'ın Kossuth Zsuzsanna Vocational Training School and Youth Hostel kurumundan yenilik transferi gerçekleştirilecek. Projenin diğer ortağı da Polonya'nın Vistula Üniversitesi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kazan Sanayi ve İşadamları Derneği de projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÖĞRETMENLER MACARİSTAN'DA EĞİTİM ALACAK

Proje kapsamında Macaristan'da 3D eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleştiren Kossuth Zsuzsanna Vocational Training School and Youth Hostel kurumunda incelemeler yapılarak, Türkiye'de ve Polonya'da 3D eğitim laboratuvarları kurulacak. Macaristan'da 1 hafta süreyle gerçekleştirilecek olan 3 boyutlu eğitim materyali hazırlama eğitimine Türkiye'den ve Polonya'dan öğretmenler katılacak. Bu eğitim sonrasında proje ekipleri, kendi okullarında da benzer eğitimi gerçekleştirecek ve iki yıl boyunca belirlenen derslere 3 boyutlu eğitim içeriği hazırlanacak.

Proje tamamlandığında, belirlenen derslerde kullanılmak üzere 3 boyutlu eğitim müfredatı oluşturulmuş olacak. Proje sonrasında Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Türkiye'de Hizmetiçi Eğitim faaliyetleri ve Avrupa'da Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında kurslar düzenlenerek, sistemin daha da yaygınlaştırılması planlanıyor.

CİHAN

Yorumlar