Merkez Bankası, kredi kartı faiz oranlarını değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı. Temmuz – 30 Eylül 2014 tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi...

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası, kredi kartı faiz oranlarını değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Temmuz – 30 Eylül 2014 tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları şöyle:

“Türk Lirası için yüzde 2,02, ABD Doları için yüzde 1,70 ve Euro için yüzde 1,64, aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2,52, ABD Doları için yüzde 2,20 ve Euro için ise yüzde 2,14”

TCMB, ‘Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları’ ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Merkez Bankası’nın 2013/11 sayılı tebliğinde belirlenen ve 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren geçerli olan aylık azami akdi ve gecikme faiz oranlarının değiştirilmediği kaydedilen açıklamada “Söz konusu oranlar 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren üç aylık süre için de geçerli olacaktır. Dolayısıyla, 1 Temmuz 2014 – 30 Eylül 2014 tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı; Türk Lirası için yüzde 2,02, ABD doları için yüzde 1,70 ve Euro için yüzde 1,64, aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2,52, ABD doları için yüzde 2,20 ve Euro için ise yüzde 2,14’tür.” denildi.

Söz konusu oranların azami olduğu ifade edilen açıklamada ayrıca “Bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir. 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar