Matlı: Bursa otomotiv, tekstil ve gıda sektörünün lokomotifi

Bursa Ticaret Borsası (BTB), 22 ülkeden, 42 temsilcinin oluşturduğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyetini ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Matlı: Bursa otomotiv, tekstil ve gıda sektörünün lokomotifi

Bursa Ticaret Borsası (BTB), 22 ülkeden, 42 temsilcinin oluşturduğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyetini ağırladı. BTB hizmet binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, "Bursa, otomotiv ve tekstilin yanı sıra, gıda sektöründe de lokomotif bir şehirdir." dedi.

Başta Almanya, Afganistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan, Tacikistan, Karadağ, Romanya, Irak, Yunanistan, Özbekistan, Makedonya olmak üzere toplam 22 ülkeden 42 temsilcinin oluşturduğu TOBB Heyetinin gerçekleştirdiği ziyarette, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

TOBB Heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret Borsası’nın yedi tane iştigal grubu, olduğunu ifade ederken, "Bursa Ticaret Borsası`nın bu grupların, altı tanesini gıda sektörü, bir tanesini de tekstil sektörü oluşturmaktadır. Borsamız, günlük 200 adet küçükbaş ve 500 adet büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan bir yapıyı da bünyesinde barındırmaktadır." şeklinde konuştu.

Yeni dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak işbirliği sayesinde, Bursa ve tüm ilçelerine yetecek kapasitede canlı hayvan pazaryeri, kesimhane ve karkas et borsası kurmayı hedeflediklerini de dile getiren Matlı, et borsası projesini yerel yönetim mantığıyla, merkezden idare etmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Bursa’nın otomotiv ve tekstil sektörlerindeki başarılarının yanında, tarım sektörünün de kalbi konumunda olduğunu belirten Matlı, "Bursa, Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinin başında yer alıyor. Ayrıca çok önemli bir tarih ve turizm şehri olan kentimiz, tarım sektörünün de vazgeçilmez bir lokomotifidir. Şehrimiz bu başarısını Türkiye’nin en büyük gıda markalarını ortaya çıkartarak ispat etmiştir." dedi.
CİHAN

Yorumlar