MASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ulucan: Cezayir önü açık bir pazar

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Ulucan, Cezayir’in önü açık bir pazar olduğunu, oradaki iş imkanlarının Türk işadamları tarafından iyi değerlendirilebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ulucan: Cezayir önü açık bir pazar

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Ulucan, Cezayir’in önü açık bir pazar olduğunu, oradaki iş imkanlarının Türk işadamları tarafından iyi değerlendirilebileceğini söyledi. MASİAD, üyesi işadamları için Cezayir’e gezi düzenledi. Manisalı işadamları, burada ticari ve ekonomik incelemelerde bulundu.

Geziyi değerlendiren Yönetim Kurulu Üyesi Ulucan, Türkiye’nin Batı Afrika ülkelerinden Cezayir'le olan toplam ticaret hacminin senelik 5 milyar doların üstünde olduğunu söyledi. Bu ülkenin dünyanın en iyi doğalgazına sahip, petrol kaynakları çok ve işgücünün ucuz olması gibi avantajlar açısından yatırım fırsatlarına açık olduğunu ifade etti. Cezayir’in bir diğer yatırım yapılabilir alanının tarım olduğunu vurgulayarak, “Toplamda Türkiye’nin yüzölçümü kadar tarım alanına sahip olan Cezayir’de, her türlü tarımsal faaliyet yapılabileceği gibi bu ürünlerin ithalat ve ihracatına da çok açık bir pazar. Cezayir pazarına girebilmek için bu ziyaretimizle birlikte yeni fırsatlar oluşturabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Geziye katılan MASİAD üyesi işadamı Ahmet Yıldırım ise, “Makine konusunda Cezayir’de henüz bu sektörün gelişmediğini ve sahip olunan makinelerin çok eski olduğunu gördük. Yapılabilecek olası yatırımlarda, önemli geri dönüşler sağlanabilir.” şeklinde konuştu. Cezayir’in mobilya sektörü için çok büyük bir pazar olduğunu dile getiren işadamı Metin Erinöz de, “Kurulabilecek köprü ve bağlantılarla önemli ihracatlara imza atabiliriz. Bu süreçte ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerekir.” dedi. CİHAN

Yorumlar