Malatyalı işadamlarından Fas’a yatırım gezisi

Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) üyesi işadamları, Kuzey Afrika ülkelerinden Fas’a iş gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Malatyalı işadamlarından Fas’a yatırım gezisi

Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) üyesi işadamları, Kuzey Afrika ülkelerinden Fas’a iş gezisi düzenledi. Ülkenin başkenti Casablanca ile önemli kentlerinde teşebbüs olanaklarını araştıran işadamları yatırım projeleriyle döndü.

    MAKİAD Tekstil Komitesi Başkanı Mahmut Tozal, Türkiye için Afrika'ya giriş kapısı olarak görülen Fas’a önemli bir gezi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ülkenin özellikle Amerika ile serbest ticaret anlaşması bulunduğuna dikkat çeken Tozal, “Bu ülkeden Amerika’ya yapılacak ticaret açısından önemli bir özellik. Bu özelliğiyle Fas, ABD’nin kota uygulamadığı 8 ülkeden biri konumunda. 2005 yılında Türkiye ile Fas arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmış, 2006 yılında yürürlüğe girmiş. Fas yabancı yatırımcılarını yerli yatırımcılarından ayırmayarak ve her türlü kolaylığı sağlayarak yatırımcı dostu bir ülke durumunda. Fas ile ilgili yaklaşık 6 aydan beri ticari düşüncelerimiz vardı.MAKİAD tekstil komitesi olarak bu gezi bizim için çok önemliydi ve buraya arkadaşlarımızla beraber güzel bir ortaklık çalışması için geldik. Fas Türkiye’yi tekstil olarak 30 yıl geriden takip etmekte ve bizler için güzel bir pazar.” dedi.

    İlk etapta Casablanca kentinde bir depo açmayı planladıklarını söyleyen Tozal, “Burada bulunan Türk okulları ve TUSKON çatısı altında bulunan kurumlardan aldığımız bilgilerle Casablanca merkezi olarak bir depo açma projemiz var. Bunun içinde çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Bunun sebebi zaten Faslı satıcılar ayda bir İstanbul’a geliyorlar. Biz ise hizmeti onların ayağına götürerek ticari bir potansiyel yakalamaya çalışacağız.Türk işadamlarının dünyanın her yerinde aksiyon içerinde olması lazım. Dünyanın her yerinde olmayan hiçbir yerinde de olamaz diye düşünüyorum. Daha önce yurtdışına birçok programlar yapmıştık ama başlangıç olarak Fas’ı tercih ettik. Fas’a mal satmayı düşünen tekstil imalatçılarını derneğimize bekliyoruz.” diye konuştu.

    Kentin tarihi turistik yerlerini de gezme fırsatı bulduklarını anlatan Tozal, “Programda dünyanın 2. büyük camisi 120 bin kapasiteli İkinci Hassan Camisi ve Marekeş Meydanı olarak gibi turistik yerlerini de gezdik” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar